Skoraj pet mesecev je minilo odkar smo nazadnje videli prototip BMW serije 2 Gran Coupe, sveže fotografije pa so še bolj posebne zato, ker je bil avtomobil opažen med testiranji v ekstremnih temperaturah na severu Švedske.

Da vam le na hitro osvežimo spomin, naj bi BMW umestil serijo 2 Gran Coupe pod limuzinsko serijo 3, kar pomeni, da bo ta vstopil direktno v razred, kjer trenutno kraljujeta Mercedes Benz CLA in Audi A3 sedan. Za osnovo si bo vzel kar naslednjo generacijo serije 2, po govoricah sodeč pa naj bi v dolžino meril okoli 4,5 metra, kar je približno toliko kot sedanji model BMW serije 2 Gran Tourer.

Na žalost bo pogon speljan le na prednji kolesni par, za vse tiste, ki potrebujete več oprijema pa bo seveda na voljo tudi opcijski xDrive štirikolesni pogon. O videzu na žalost še ne moremo preveč razpravljati, saj so bili vsi opaženi prototipi dodobra zakamuflirani, lahko pa skoraj z gotovostjo trdimo, da se končni avtomobil ne bo preveč razlikoval od BMW limuzinske serije 1, ki se že prodaja, vendar le na Kitajskem

V notranjosti lahko predvidevamo, da bo imel BMW serije 2 Gran Coupe širok nabor varnostnih in povezljivostnih sistemov, kor je naprimer parkirni asistent in BMW Connected. Model bo poganjala pestra paleta bencinskih in dizelskih agregatov z bodisi tremi ali štirimi valji, kot smo že vajeni s strani BMW serije 1. Pričakujemo lahko tudi hibridno različico, ki pa bo, za razliko od športnejših različic z vgrajenim šestvaljnikom, o katerih zaenkrat še ni govora, svoj debi doživela kasneje.

bmw-1-series-sedan (43)

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code