Avtomobilski proizvajalci nas presenečajo z novimi modeli za katere nihče ni vedel, da jih sploh potrebujemo. To je npr. tudi BMW serije 5 GT, ki ga bo po oblikovalskem neuspehu nasledil BMW serije 6. Po sliki sodeč bo končni izdelek vrhunski!

Več prostora, udobja in potovalnega značaja je BMW predstavil že s prvo predstavitvijo serije 5 GT. Z novo generacijo naj model z oznako ne bi več pripadal v serijo 5, saj bo po novem to čast prejela serija 6 GT. S tem naj bi se iz flote vozil poslovila zelo privlačna serija 6 Gran Coupe.

Za razliko od serije 5 GT naj bi bila nova generacija serije 6 GT veliko bolj stilsko dovršena. Sprednji del bo sposojen iz nove serije 5, silhueta pa se bo skušala čimbolj približati za BMW tipični. Zadek bo seveda nekoliko bolj napet, saj želi BMW iz limuzinsko osnovanega vozila pridobiti uporabnost karavana.

bmw-6-series-gt-2018-rendering (1)

Uporabljeni bodo motorji iz novega BMW serije 5; na voljo bodo torej turbo vrstni štiri in šestvaljni motorji v dizelski in bencinski izvedenki. Standardno bo serija 6 GT opremljena z zadnjim pogonom, na voljo pa bo seveda tudi xDrive pogon. Kot serija 5 bo tudi serija 6 GT najverjetneje prejela hibridno različica. Ta bo razvila 252 konjskih moči s pomočjo elektro motorja in 2,0-litrskega štirivaljnega bencinskega motorja.

Zaenkrat pa je še predaleč, da bi lahko ugibali o različici podobni BMW M550i xDrive. Bi lahko obstajala tudi BMW M650i GT xDrive? Ta bi iz bencinskega 4,0-litrskega V8 razvila 462 konjskih moči.

Tekmeci, ki se bodo najbolj približali seriji 6 GT so vsekakor Audi A7 Sportback, Volvo V90 in karavanski Mercedes-Benz razreda E, čeprav slednji en veljajo za neposredne oblikovne tekmece.

Komaj čakamo, da vidimo, kako bo BMW tokrat združil uporabnost s športnostjo.

Vir: Carscoop

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code