Porsche naj bi delal na kupejevski in 'brezstrešni' različici Panamere, s čimer bi posegel v teritorij novega BMW serije 8 in Aston Martin Vantagea.

Autocar navaja, da vodilni možje pri porscheju niso zanikali projektov in dodaja, da naj bi bili obe različici razkriti že prihodnje leto. Tak kupe naj bi ponujal večjo praktičnost in udobje od modela 911, obenem pa še vedno zadržal konfiguracijo 2+2 kupeja.

Michael Mauer, oblikovalec prve Panamere je na vprašanja o možnosti takih različic dejal: “Kot oblikovalec nimam ovir, kaj vse si lahko zamislim. Verjamem, da je naloga oblikovalskega oddelka, da skicira in razmisli o vseh možnih iteracijah modela za prihodnost in se s tem pripravi na to, če se vodstvo odloči nadaljevati ali razširiti projekt. Če pa me sprašujete po potrditvi, da se tak projekt res izvaja pa vas moram razočarati. Ni namreč moja naloga, da govorim ali se odločam o tem.”

Poročila v nemških medijih namigujejo na to, da sta oba modela že precej daleč v razvojni fazi in za osnovo uporabljata skrajšano MSB platformo na kateri je bazirana nova generacija Porsche Panamere. Obenem je možno tudi, da zaradi bolj športnega pedigreja modela ne bosta uporabljala ravno imena Panamera, bosta pa po njej povzela vse pogonske sklope, vključno s hibridnim. Ravno za tega se je namreč že sedaj odločila več kot polovica vseh evropskih kupcev.

Vir: Autocar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code