BMW je oznanil, da bo proizvodnja prihajajoče serije 8 potekala v Nemčiji, kar pomeni najvišjo raven kvalitete za prihajajočega zastavonošo te bavarske znamke.

Novi BMW serije 8 naj bi se od prihodnjega leta naprej proizvajal v BMW tovarni v južem nemškem mestu Dingolfing, ki bo tako le še utrdila status najboljše BMW tovarne v proizvodnji premium in luksuznih modelov, vzporedno z izdelavo električnih komponent in avtomobilov. V tej tovarni se trenutno izdeluje kar pet različnih modelov in sicer vse od serije 3 do najprestižnejše serije 7, za letos pa po besedah predstavnika BMW pričakujejo, da bodo presegli letni plan, ki znaša kar 369.000 vozil letno.

Kupejevska različica serije 8 bo v Evropi in Združenih državah Amerike na voljo že prihodnje leto, kabriolet pa mu bo sledil še leto kasneje, torej ga lahko pričakujemo leta 2019. Obe razičici bosta direktni tekmec Mercedes-Benzu razreda S coupe in cabrio. BMW serije 8 bo vodil bavarsko težnjo po luksuznih in ekskluzivnih vozilih z visoko prodajno maržo, namesto fokusiranja na kompaktne modele je delničarjem dejal Harald Krueger, izvršni direktor BMW.

V izjavi so ravno tako ponovno poudarili, da se bo naslednji električni in avtonomni BMW z imenom iNEXT, od leta 2021 naprej ravno tako proizvajal v Dingolfingu, sama tovarna pa bo ravno tako izdelovala in dobavljala električne motorje, komponente in baterije za električne Minije, ki se bodo sicer proizvajali v Oxfordu.

BMWBLOG-proizvodnja-serije-8 (16)

“To pa še zdaleč ni vse” je v izjavi še dejal Andreas Wendt, vodja tovarne in nam tako dal vedeti, da ima BMW z Dingolfingom res velike načrte, hkrati pa se veselimo, da se bo tudi nova serija 8 proizvajala tam, saj to pomeni res najvišjo kvaliteto izdelave.

BMWBLOG-proizvodnja-serije-8 (2)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code