BMW sprednja maska – kateri jo nosi bolje, BMW Serije 7 ali X7?

0
Tekma osrednjega vizualnega poudarka: dvojne ledvičke BMW Serije 7 v primerjavi z BMW X7.

Med predstavitvijo BMW serije 7 na Portugalskem smo imeli priložnost videti osveženo limuzino poleg BMW X7. Navadno se pogovor hitro obrne k osrednjemu vizualnemu poudarku, dvojni ledvički in njeni velikosti, kar trenutno predstavlja enega izmed najpogostejših trendov. Ker je pri njenem oblikovanju prišlo do različnega pristopa pri vsakem modelu, se tudi zato med seboj razlikujeta.

Serija 7 uporablja široke in drzne rešetke ledvičke in se zaradi tega skoraj v celoti razteza na sprednji strani. Njena maska deluje bolj polno v primerjavi z X7, ki ima višjo, vendar ne tako široko mrežo in nekoliko bolj drzno okrog zunanjega roba. V obeh primerih imata maski tudi aktivne zapore, ki zagotavljajo aerodinamični izkoristek.

Oba avtomobila sta dandanes zlahka prepoznavna, mnenja o Seriji 7 pa so še vedno deljena – pogovori o estetiki vozila se verjetno ne bodo končali, vse dokler bo tekla proizvodnja. Morda nov videz kaže na trend, ki bo sledil srednjim do večji limuzinam BMW-ja. Po drugi strani se zdi, da je X7 že uspešen za BMW. Kljub začetni razdvojenosti nad konceptom X7, so se kupci zdaj navdušili in sprejeli mišičasto zasnovo največjega terenca – denimo na ameriškem trgu omenjajo veliko povpraševanje.

 

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code