Od četrtega do sedmega decembra bo na Miami Beach, Floridi svoja vrata trinajstič zapored oprla galerija Art Basel. BMW bo ponovno podpiral umetnike in njihove izdelke kot uradni partner dogodka. Več kot 250 naizvrstnejših galerij od Severne do Južne Amerike, Evrope, Azije in Afrike bo predstavilo svoje mojstrovine moderne in sodobne umetnosti. Med njimi pa […]

Od četrtega do sedmega decembra bo na Miami Beach, Floridi svoja vrata trinajstič zapored oprla galerija Art Basel. BMW bo ponovno podpiral umetnike in njihove izdelke kot uradni partner dogodka. Več kot 250 naizvrstnejših galerij od Severne do Južne Amerike, Evrope, Azije in Afrike bo predstavilo svoje mojstrovine moderne in sodobne umetnosti. Med njimi pa se bodo znašla tudi dela mladih nastajajočih umetnikov. BMW bo na dogodku zagotovil tudi BMW serijo 7 VIP Shuttle za obiskovalce.

art-car-miami-beach (1)

Za obiskovalce pa je BMW pripravil tudi presenečenje, dve klasiki. Legendarni BMW Art Car, ki je izdelek Roya Lichtensteina, ki je leta 1977 preobrazil tretje vozilo v zbirki BMW Art Car: BMW 320i Group 5 Race Version. Barviti vzorci Pop-art odražajo njegov znameniti stil. Družbo pa mu bo delal še BMW Art Car Michaela Jagamara Nelsona, ki je svoj vzorec na BMW M3 Group A Race Version upodobil leta 1989.

art-car-miami-beach (2)

Projekt BMW Art Car je zaživel leta 1975, ko je francoski dirkalni voznik Herve Poulain povabil ameriškega umetnika Alexandra Calderja, da na njegovem avtomobilu ustvari nekaj posebnega. V njegovi skoraj štiridesetletni zgodovini je v projektu sodelovalo mnogo umetnikov, nekaj več fotografij njihovih izdelkov pa si lahko ogledate TUKAJ.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code