BMW je glede na vsakoletno raziskavo JD Power v zadnjem letu nekoliko napredoval v zanesljivosti, modela X3 in serija 5 pa sta bila celo najboljša v svojem segmentu.

JD Power vsako leto naredi raziskavo, ki se je večinoma fokusirala na zadovoljstvo kupcev različnih znamk in njihovo zanesljivostjo. BMW je tako na lestvici napak na 100 avtomobilov (PP100) letos postavil boljši rezultat kot prejšnje leto, ter tako zasedel sedmo mesto (lani osmi), kar je ravno pred enim glavnih tekmecev, znamko Audi. V raziskavi je sodelovalo kar 33 tisoč kupcev avtomobilov, ki so v letošnjem letu stara tri leta, kar pomeni, da so fokusna skupina kupci avtomobilov letnika 2016.

Bavarci so tako premagali oba glavna konkurenta, medtem ko je Porsche skupaj s Toyoto prišel na drugo mesto, takoj za Lexusom, ki že nekaj let kraljuje na vrhu. Zanimivo se je izjemno dobro odrezal tudi Mini, ki je tokrat zasedel šesto mesto, kar je ravno pred koncernskim bratom.  Seveda ima vsak seznam zmagovalce in tudi poražence, ki pa tokrat vključujejo Fiat, Land Rover in presenetljivo tudi Volvo, ki je zasedel tretje najslabše mesto.

Del raziskave je tudi iskanje najboljših avtomobilov po segmentih, kjer je vredno spomniti, da sta BMW X3 in BMW serije 5 zasedla sami vrh segmentov premium kompaktnih SUV-ov in premium poslovnih limuzin srednjega razreda, medtem ko je BMW X1 v segmentu kompaktnih premium SUV-ov zasedel drugo mesto. Razočaral ni niti Mini, ki je s Cooperjem zasedel najvišje mesto v segmentu kompaktnih športnih avtomobilov, kjer je premagal tudi Mazdo MX-5.

Prav neverjeten je skupni zmagovalec raziskave, ki se je na koncu pokazal v obliki Porscheja 911.

Vir: JD Power

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code