Leto je spet kaj hitro naokoli in zopet je napočil ta težko pričakovani, čarobni čas, ko si vzamemo čas za bližnje, pa tudi za praznično okrasitev domov, kjer skorajda odločilno vlogo igra tudi popolno božično drevo ...

Decembrski čas praznovanj in dobrih želja je tudi za  avtomobilske proizvajalce enkratna priložnost, da svoje produkte promovirajo skozi božično obarvane oglase. No, BMW je letos storil prav to. A namesto, da bi za glavnega akterja izbral aktualnega predstavnika svoje flote, npr. novega M5 ali pa katerega izmed mogočnih križancev oz. športnih terencev, so raje obrnili svoj pogled v preteklost. “Božična sreča” je letos doletela pickup različico BMW M3 E30. Leta 1986 so Bavarci dobili noro idejo o tem, kako bi serijo 3 spremenili v visokozmogljivo limuzino. Rezultat je bil izvirni E30 M3, vse ostalo pa je sedaj že zgodovina.

bmw-e30-m3-pickup (6)

Vodilni pri BMW so se spraševali, ali bi lahko prvi M3 služil tudi drugim namenom.  Kot primer, BMW Motorsport oddelek je ugotovil, da bi ga lahko uporabljali kot transportno vozilo za razno delovno opremo ter rezervne dele okrog testnega centra v okolici Münchna. Glavni problem je bil v pomanjkanju skladiščnega prostora. Rešitev je bila na dlani: mali pickup tovornjak, ki pa žal nikoli ni uspel priti v proizvodnjo. Njihovo transportno vozilo je ostal vse do leta 2012, ko so ga končno upokojili. Nedolgo zatem je bil kabriolet serije 3 spremenjen v M3 pickup tovornjak.

bmw-e30-m3-pickup (4)

“Kabrioletova “lupina” je bila izbrana za osnovo iz dveh razlogov,” se spominja Jakob Polschak, vodilni na oddelku prototipov vozil ter delavnic BMW M divizije ter zaposlen v podjetju že več kot 40 let. “Prvič nam je uspelo, da smo imeli na voljo tak model, ki je bil za nameček še v odličnem stanju. Drugič, kabrioletova vgrajena opora je pomenila idealno izbiro za pickup predelavo”. Tako je danes čas, da si ogledamo starega E30 M3 pickupa v akciji, ko mu je zaupan prevoz božičnega drevesa.

https://www.youtube.com/watch?v=7kCcIESWEZg

Poleg tega je novi božični video tudi BMW način promocije nove M spletne strani, ki vključuje nič manj kot 12 modelov, vse od M2 Coupe do X6 M ter od M3 CS IN M4CS do popolnoma nove M5.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code