V današnji, bolj obsežni posodobitvi priljubljene konzolne igre Gran Turismo 6, ki je na voljo samo uporabnikom Sonyjeve konzole PS3...

…se poleg ostalih popravkov nahaja tudi štirikolesno darilo znamke BMW, ki bo od jutri na voljo tudi obiskovalcem münchnenskega kompleksa BMW Welt, kjer bodo Nemci predstavili PS3 v povezavi s tremi ogromnimi TV zasloni, ki so oblikovani in postavljeni v M stilu.

 

Čeprav je največ podatkov v današnjem popravku povezan z večigralskim načinom delovanja igre, je glavni zvezdnik tega paketa posodobitev (verzija 1.07) dirkalni BMW v tradicionalnih M barvah, ker si je ob prihodu na virtualne dirkalne steze prislužil tudi približno 10-minutni video napovednik, kjer so opisani vzroki in vzgibi za nastanek tega dirkalnika, ki simbolizira čisto esenco znamke BMW, tako kot je zapisana v umu in srcih številnih ljubiteljev te znamke avtomobilov, ker so za nastanek tega avtomobila zaslužni nekateri zelo uspešni BMW-jevi turni dirkalniki iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

To je razvidno že ob prvem pogledu na ta virtualni dirkalnik, ker deluje kot kombinacija nekdanjih kompaktnih limuzinskih 2-vratnih dirkalnikov iz serij 02, prve serije 3 in kupejev iz serije E9, ti nekoliko večji in zelo zmogljivi tekmovalni kupeji so znani tudi po ljudskem imenu ‘Batmobile’. Pod motornim pokrovom novega virtualnega brezkompromisnega športnika se skriva bencinski vrstni šestvaljnik z delovno prostornino treh litrov, ki lahko mobilizira realno ovrednotenih (GT 6 ni igra iz serije Need For Speed…) 541 BHP (549 KM) v območju od 6200 do 7300 vrtljajev v minuti, kar priča o športni usmerjenosti in o resničnem ‘Joie de Vivre’ (veselje do življenja) potencialu tega pogonskega motorja. Poleg tega je novi virtualni BMW tudi zelo lahek, ker bo razpoložljiva pogonska moč premikala samo 1180 kilogramov mase.

Bogato odmerjena zaloga KM je v tem primeru pospremljena še z 680 Nm motornega navora, ki bo igralcem igre na voljo že pri 1900 vrtljajih v minuti. Čeprav bo ta avtomobil po zaslugi zadnje nadgradnje igre GT 6 pristal čisto na vsaki PS3 konzoli, ki bo priključena na splet, se ne bo znašel samodejno v garažah uporabnikov, ker gre samo za enega izmed približno 1200 avtomobilov, ki so na voljo uporabnikom s potrebnim virtualnem denarjem. Zanj boste odšteli točno milijon kreditov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code