Težko si je predstavljati, da bodo avtomobili čez samo dvajset let izgledali popolnoma drugače. Nekaterim vizualnim umetnikom to dejstvo ne predstavlja kakšnih posebnih težav.

Svoje delo tako opravijo brezhibno, kar nam omogoča precej ilustrativen in nazoren pogled v avtonomno ter električno prihodnost. V tem primeru gre za koncept BMW Vision Grand Tourer, hipotetično zmogljivo in luksuzno vozilo prihodnosti. Sposobno bi bilo potovati z veliko hitrostjo, velike razdalje pa bi lahko premagovalo z ničnimi izpusti. Avtor futurističnih risb, Glorin Tsiourea, je dejal, da lastnosti avtomobilske kabine vsebujejo štiri različne načine: Work, Fun, Resting ter Traveling & Sighting.

No, kratek opomnik: če bi šlo za resničen BMW  koncept, smo mennja, da bi se verjetno imenoval Gran Tourer in ne Grand.

bmw-vision-gt-2040-render (1)

Kakorkoli, dizajn vozila je vsekakor dovolj futurističen; morda celo preveč za čas okrog leta 2040, saj tehnološki napredek vseeno ni tako hiter. A kljub temu mu ne manjkajo nekateri zelo dobro prepoznavni BMW elementi.

Ledvičke so izbočena verzija tistih, ki smo jih pred kratkim že lahko videli na konceptu iVision Dynamics. Obenem zadnji žarometi izgledajo kot bolj moderna interpretacija tistih, ki jih lahko opazimo na kar dveh konceptih, konceptu serije 8 ter konceptu Z4. Všečna je tudi postavitev BMW značke, saj je zasedla mesto na C-stebričku,  skoraj tako, kot na prihajajočem BMW X2.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code