Če smo nekaj dni nazaj pisali o 'Mercedesovi klofuti znamki BMW', pa so bavarci sedaj dobili vsaj tolažilno nagrado.

BMW je ravnokar objavil prodajne številke za preteklo leto. S 4.1 odstotnim povečanjem prodaje, tako beleži rekord že sedmo leto zapored, celotni BMW koncern pa je skupno prodal kar 2.463.526 avtomobilov, kar ga obenem uvršča na prvo mesto med proizvajalci premium avtomobilov, naslov, ki si ga je nekaj dni nazaj prilastil Mercedes Benz. Se sprašujete kaj se dogaja in kdo ima prav? No pa razjasnimo.

Nemci se že leta med seboj borijo za dominanco na vseh mogočih področjih. Želijo si raznih naslovov in rekordov, še najbolj pa se borijo za naslov ‘kralja premium segmenta’. Mercedes Benz se je tako nekaj dni nazaj razglasil za najboljšo in najbolj prodajano premium znamko na svetu, včeraj pa mu je z isto izjavo sledil še BMW. Številke ne lažejo, do neke mere pa imata prav oba. Proizvajalec iz Stuttgarta, si z 2.289.344 prodanimi avtomobili in več kot 200 tisoč avtomobili naskoka proti BMW (2.088.283 prodanih avtomobilov) zagotovo zasluži krono najbolj prodajane posamezne premium znamke na svetu. Torej BMW laže? Ne povsem.

BMWBLOG-bmw-m5-mercedes-amg-e63-s-wagon (10)

Bavarci so si vodo speljali na svoj mlin in svojim številkam prišteli še prodana vozila znamke MINI, ki je v lanskem letu s 371.881 prodanimi avtomobili ravno tako beležila 3.2 odstotno rast in se tako razglasili za najbolj prodajan koncern premium avtomobilskih znamk na svetu. Mercedes si je lahko tako pomagal le s precej slabo prodajo vozil znamke Smart, ki je v lanskem letu z le 135.025 prodanimi avtomobili, beležila 6,5 odstotno zmanjšanje prodaje. Celoten koncern Daimler AG, je tako lansko leto pod vodstvom Dieterja Zetschea zaključil z 8,8 odstotno rastjo in 2.424.369 prodanimi vozili, kar je le nekaj tisoč manj od konkurentov iz Munchna. Zmaga za BMW? Bolj obliž na rano. Še vedno pa so tudi  rekordne prodajne številke proizvajalca iz Munchna zavidanja vredne.

BMWBLOG-F90-M5-laprecord (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code