BMW je predstavil najnovejšega plug-in hibrida v najmanjši X družini vozil serije 1. Z oznako xDriveL2 iPerformance je že na voljo, vendar le na Kitajskem.

iPerformace se počasi a obetavno uveljavlja v floti BMW vozil, najnovejši izdelek pa spada v družino terenskih X vozil serije 1. Poudarek je seveda na zmogljivosti serijskih vozil, katerim dodajo baterijo in električni motor, kar je razvidno že v imenu iPerformance (performace = zmogljivost). Na enak način delujeta tudi prestižni športnik BMW i8, kot tudi mestni malček i3, ki sta na voljo z električnim pomožnim motorjem in primarnim bencinskim motorjem.

BMW_X1_Le (3)

Plug-in hibrid X1 xDriveLe iPerformace je kompaktni mestni terenec, ki je opremljen z 10.8kWh litij-ionsko baterijo, ki je zmožna prevoziti 60 kilometrov z električnim motorjem. Združitev električnega in bencinskega motorja omogoči tudi nižjo porabo goriva, ki se zmanjša na 1.8 litra na 100 kilometrov ob previdni vožnji. Ko pa potrebujete vso moč uporabiti zelo hitro, pa maksimalna zmogljivost omogoča čas do 100km/h v 7.4 sekundah, kar je za vozilo s tako težo zelo impresivno.

BMW_X1_Le (4)

Električni motor je zmožen doseči hitrosti do 120km/h, vendar le takrat ko voznik aktivira Max eDrive način vožnje. V osnovnem Auto eDrive načinu vožnje, X1 samodejno izbere posamezni vir pogona in inteligentno določi enega ali oba pogona za optimalno in učinkovito porabo energije. V resničnem svetu to pomeni da se električni motor izklopi pri hitrosti nad 90km/h. Ob tej hitrosti oziroma v trenutku ko voznik pohodil pedal za plin se oba motorja aktivirata in omogočita maksimalno zmogljivost, kot jo voznik pričakuje. Na voljo je tudi “Save Battery” način vožnje, ki omogoča varčno porabo električne energije. Žal pa je to vozilo trenutno na voljo le na Kitajskem.

BMW_X1_Le (2)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code