S športnim izgledom in elegantno spuščajočo streho je novi BMW X2 pripravljen, da zasede mesto pred večjima sorodnikoma X4 in X6.

BMW X2 je tehnično gledano kupejevska različica trenutne generacije X1, kar pomeni, da bo kot X1 tudi novi X2 na voljo s pogonom na sprednji kolesni par ali na vsa štiri kolesa. Poganjali ga bodo najnovejši bencinski in dizelski že znani motorji, ki jih uporablja X1.

Tokrat je BMW X2 manj previden in na sebi ne nosi toliko kamuflaže kot jo je še nedavno in prav zato lahko sedaj bolj nazorno vidimo linije, ki jih bo deležen. Na nosu so opazne velike ledvičke, v odbijaču z velikimi zračnimi režami so visoko nameščene meglenke, vidimo pa tudi obliko sprednjih luči in prvič povsem nove zadnje luči.

bmw-x2-concept-spy (14)

Zadnje luči najverjetneje ne bodo identične tistim videnim na BMW X2 Conceptu, ki je bil javnosti predstavljen letos na avtomobilističnem sejmu v Parizu, pa vendar bo ohranil zelo podobno oblikovanje.

V notranjosti pričakujemo veliko podobnost s trenutnim BMW X1 ali serijo 2 Active Tourer, ki uporablja večplastni dizajn iz različnih materialov. Opremljen bo tudi s tehnologijo kot je BMW ConnectedDrive, head-up projektor in BMW aplikacije.

Novi BMW X2 bo v prodaji od prihodnjega leta dalje, spopadal pa se bo z rivali kot so Mercedes-Benz GLA, Audi Q3 in Range Rover Evoque.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code