BMW Abu Dhabi Motors zopet ni razočaral, tokrat pa so se lotili izjemno nenavadnega projekta. Začinili so namreč BMW X2.

Pa ne kar kateregakoli BMW X2, temveč so si za predelavo izbrali kar najmočnejšo različico z oznako M35i, ki z 2.0 litrskim štiri valjnikom ponuja 306 konjskih moči in je obenem tudi prvi M Performance avtomobil, osnovan na platformi, ki je v osnovi gnana le na prvi kolesni par. To je hkrati najmočnejši serijski štirivaljni motor, kar so ga pri BMW kadarkoli proizvedli, pri nas pa vsaj za enkrat še ni na voljo. Pri Abu Dhabi Motors so želeli avtomobil predvsem vizualno nadgraditi in ga narediti bolj odbitega.

Osnovna barva Mineral Grey je sicer precej ‘dolgočasna’ pa vendar so mislili na to in nanj strateško namestili nekaj živo oranžnih dodatkov, ki celoten videz ravno prav začinijo. Izjema niso niti platišča, ki so dobila oranžne trakove po obodu med posameznimi kraki. Če so bili pri zunanjosti nekoliko nenavadno zadržani, pa so šli pri notranjosti ‘all in’ in vanj namestili sedeže oblečene v živo oranžno, visoko kvalitetno usnje, oranžne pa so tudi vratne obloge ter celoten spodnji del armature s sredinsko konzolo.

Če se vrnemo nekoliko na zanimiv pogonski sklop in predvsem najmočnejši 2.0 litrski štirivaljni motor naj povemo, da v kombinaciji z osem stopenjsko avtomatiko in xDrive štirikolesnim pogonom zadostuje za pospešek do stotice pod petimi sekundami, kar bi osmešilo tudi nekatere, še ne tako stare, prave M avtomobile. Pripomore zagotovo tudi zajetnih 450Nm navora in t.i. Launch Control.

Vir: Abu Dhabi Motors

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code