BMW X2 je najnovejši in najbolj trendovski športni terenec v ponudbi znamke. Sedaj lahko pričakujemo le še bolj zmogljivo različico z imenom X2 M35i, pozneje pa tudi X2 M.

Najnovejši in najbolj trendovski športni terenec znamke doslej – BMW X2, je bil uradno predstavljen prejšnji mesec, na ceste pa bo zapeljal v začetku leta 2018. Na začetku prodaje bodo na voljo številni štirivaljni bencinski in dizelski motorji različnih prostornin in seveda moči. Tako lahko pričakujemo različice xDrive18i, xDrive20i, xDrive28i, xDrive20d in xDrive25d. Kupci bodo lahko izbirali med šest-stopenjskim ročnim ali pa sedem-stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. BMW X2 xDrive28i naj bi imel vgrajen bencinski motor, ki bo razvil približno 230 ”konjev”.

BMWBLOG-bmw-x2-vs-audi-q2 (6)

BMW pa želi X2 pokazati tudi kot vozniško odlično vozilo. V ta namen inženirji v Munichu že pripravljajo visoko-zmogljivo športno različico. M Performance različica se bo imenovala M35i in bo po vsej verjetnosti uporabljala B48 bencinski motor s kodnim imenom  B48A20T1. Brez dvoma se bo ponašala z agresivnim kompletom odbijačev, drugačnim dizajnom sprednjih ledvičk z M značko, večjimi aluminijastimi platišči ter nižjim in bolj športno optimiziranim podvozjem.

Pod pokrovom motorja se bo tako vrtel 2,0-litrski bencinski štirivaljni motor, ki bo močno optimiziran in tako razvil približno 300 ”konjev”. X2 M35i bo na voljo izključno s samodejnim menjalnikom in predstavljal M Sport paket, ki vključuje M dodatke zunanjosti in notranjosti. Pričakujemo, da bo X2 M35i na ceste zapeljal proti koncu leta 2018 oziroma začetku leta 2019.

 

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code