X3 s svojo ravno pravšno velikostjo velja za najbolj optimalnega SUVa družine BMW. Manjkalo pa mu je nekaj bistvenega - črka M in štirje izpušni zaključki na zadku. Tokrat končno prihaja!

Po nedavnem testu najmočnejše dizelske različice X3 z oznako 35d sem križanca še bolj vzljubil in z začudenjem ugotovil, da je X3 resnično pravi kompromis med cestnim udobjem, terenskimi sposobnostmi in športno uživancijo. Vse do zdaj pa je manjkal tisti pravi športni karakter, karakter, ki ga s seboj prinaša najmočnejša črka na svetu. BMW X3 M.

Spy-Photo

X3 M je ravno v fazi aktivnega testiranja na nemškem Nürburgringu in priznati moramo, da se na cesti obnaša precej odločno in prav lepo rohni. Oblečen v kamuflažne vzorce je bil tako testni X3 M ujet v objektive kamer. Če je verjeti govoricam bo najhitrejši in najmočnejši X3 poganjal turbo 3,0-litrski šestvaljnik, ki bo povezan s 7-stopenjskim DCT samodejnim menjalnikom. Moč, ki jo bo le-ta proizvedel naj bi se gibala blizu 500 konjskih moči! Že 313 KM je zadoščalo za odlično zabavo in poskočnost avtomobila, kako zabaven bo šele X3 M!

Seveda bo BMW pred X3 M uvrstil tudi nekoliko šibkejši X3 M40i, ki naj bi prav tako iz turbo vrstnega 3,0 litra velikega šestvaljnika razvil 360 konjskih moči in 465 Nm navora, kot je že znano iz kupejevskega SUVa X4 M40i.

Prihajajoči X3 M bo tako popolna kombinacija športne zmogljivosti in terensko-plezalnih sposobnosti. Mi ga že komaj čakamo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code