Model X3 M do sedaj ni bil v ponudbi znamke, čeprav so si ga kupci želeli vse od predstavitve modela X5 M. BMW jih je končno prepričal, ga pa že lahko vidimo in poslušamo med vožnjo na dirkališču Nürburgring.

BMW X3 M pričakujemo naslednje leto, tu pa ga lahko vidimo med testiranjem na legendarnem dirkališču Nürburgring Nordschleife. X3 M do sedaj še nikoli ni bil v ponudbi, kar pomeni, da bodo vsi navdušenci, ki so si ga dolgo želeli, končno lahko tudi privoščili. Sicer pa BMW z različico X3 M nekoliko zaostaja za konkurenco, saj je Audi že predstavil športno različico SQ5, Mercedes-Benz pa kupcem ponuja GLC63 AMG.

BMW X3 M bo uporabljal S55 3-litrski bencinski motor, ki naj bi imel podobno konfiguracijo kot tisti v M3 in seveda tudi M4. Motor naj bi razvil približno 450 konjskih moči, s tem pa žal ne bo enako zmogljiv kot konkurenčen GLC63 AMG. Sicer pa enako moč razvije M3 z dodatnim Competition paketom, a bo X3 M razumljivo težji in ne tako okreten, a vseeno pričakujemo več kot le zadovoljivo vozniško dinamiko.

X3 M bo pred tekmeci sicer predstavljal napredek v smeri uporabe lažjih materialov konstrukcije. Za njegovo velikost bo namreč izjemno ”lahek”, po besedah znamke pa naj bi se odlično znašel tudi na nekoliko ”zahtevnejšemu” terenu, ne le na asfaltni podlagi. Iz fotografij lahko opazimo, da se X3 M v zavojih ne nagiba veliko, kar bi že lahko pomenilo, da bo tudi ta model prepričal zahtevnejše voznike, pa tudi zvok je osupljiv!

Fotograf: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code