Mi naravnost obožujemo BMW dizelski motor s štirimi turbinami, ki ga sicer poznamo pod oznako B57 in ga trenutno lahko najdemo v BMW 750d. Slednji razvije ogromno navora in zato zagotavlja odločno pospeševanje celo pri velikih avtomobilih.

Sedaj pa že vidimo naslednika, ki bi lahko prejel ta pošasten motor s štirimi turbinami, pravkar pa je bil ujet v objektiv kamere na znanem dirkališču Nürburgring. To je BMW G01 X3 xDrive50d.

Ta BMW X3, ki uničuje asfalt na dirkališču Nürburgring vsekakor izgleda bolj agresiven kot standardna različica vozila. Je nižji kot običajno, nameščena ima večja platišča, izgleda pa tudi, da ima nekoliko večje odprite za dotok zraka. Prav tako se izkaže z neverjetno hitrostjo in očara z zelo agilno izpeljanimi zavoji, kar od običajnega BMW X3 ne bi pričakovali. Če je torej videni avtomobil res X3 xDrive50d bomo zagotovo izvedeli pozneje, a prepričani smo, da gre za neko posebno, bolj športno dizelsko različico modela X3.

bmw-x3-m-spy-001

Kaj ga izdaja, da gre za zelo zaželenega dizla? Ko pelje mimo ga skoraj ni mogoče slišati. Vse kar lahko slišimo na posnetku je zvok, ki ga ustvarjajo pnevmatike pod obremenitvijo, saj voznik neusmiljeno priganja testno vozilo. Slišati je le zelo tih in nič kaj izstopajoč zvok, kar potrjuje, da gre za dizelskega športnika.

Če je to resnično BMW X3 xDrive50d je to zelo vznemirljiva novica! Predstavljajte si ves ta pošasten navor v nečem tako majhnem kot je BMW X3. V kombinaciji s štirikolesnim pogonom, veliko močjo in še večjim navorom je lahko BMW X3 neverjetno hiter avtomobil, ki pod vprašaj postavlja pravo različico BMW X3 M.

Oglejte si spodnji videoposnetek in presodite sami.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code