V dnevih, ki vodijo do letošnjega avtomobilskega salona v Ženevi se je BMW lotil enostavnega a zanimivega projekta.

V tem trenutku namreč celotno Evropo zajema sibirski mraz s temperaturami krepko pod lediščem, nova generacija BMW X4 G02 pa se je v Ženevo odpravila kar po cesti. Seveda ne govorimo le o navadnih avtocestah, temveč se je BMW odločil svojega novega SUV Coupeja zapeljati kar preko 2.383 metrov visokega prelaza , ki je trenutno prekrit z več kot enim metrom snega.

V majhni fotogaleriji lahko vidimo, kako v vsej tej belini do izraza pride barva Flamenco Red, zanimiva pa je tudi oznaka modela, saj se pod motornim pokrovom modela z oznako M40d skriva 3.0 litrski twin turbo dizelski agregat s kar 326 konjskimi močmi. Za novo generacijo BMW X4 je bil prelaz seveda mala malica, saj si tehnologijo štirikolesnega pogona xDrive deli z bratom BMW X3. Ta navor elektronsko razporeja na vsa štiri kolesa, vseeno pa je v normalnih voznih pogojih, več moči speljane na zadnji kolesni par.

BMWBLOG-X4-M40d-on-road-to-Geneva (10)

Različica M40d, je vizualno identična močnejši, bencinski z oznako M40i, ki iz 3.0 litrskega vrstnega šestvaljnika iztisne kar 360 konjskih moči. Oba modela sta prejela M Sport paket, ki videz sicer nekoliko začini pa vendar bosta prihodnje leto oba povsem zasenčena, ko na trg pride BMW X4 M s še boljšimi zmogljivostmi in še bolj športno naravnanim izgledom. Do ženevskega avtomobilskega salona, ko bomo dobili sveže slike v živo, si torej oglejte zgornjo fotogalerijo in povejte, ali bi imeli raje novo generacijo BMW X4  ali Mercedes Benz GLC Coupe?

BMWBLOG-X4-M40d-on-road-to-Geneva (3)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code