BMW X4 M40i je zapeljal tudi na Detroitski avtomobilski salon in se pokazal v svoji športni, nekoliko nenavadni podobi za takšen model. Najmočnejši bencinar modela X4 je zelo specifično usmerjen, bomo kakšnega dobili tudi v Slovenijo?

X4 je v sodelovanju z M Performance prejel posodobljeno motorno enoto: TwinPower Turbo vrstni šestvaljnik, ki s 360 konjskimi močmi in maksimalnim navorom 465 Nm ni več le povprečen avtomobil za nakupe ali pa modni ženski dodatek – je pravi strup, ki do stotice potrebuje 4,9-sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 250 km/h.

x4-m40i-detroit (5)

Srednje razredni SAV nas je navdušil že ob slovenski predstavitvi, sedaj pa je na voljo s še bolj izostreno vozno dinamiko, visoko mero intenzivnosti in edinstveno ekskluzivnostjo, s katerimi tokrat BMW X4 M40i postavlja nove standarde v svojem razredu. Čeprav prvotni namen BMW X4 ni športnost, M40i nedvomno zagotavlja tudi to – njegov izgled z bolj ostrimi linijami na sprednjem delu, bolj vpadljivimi 20-palčnimi platišči, kombiniranimi z Ultra High Performance pnevmatikami in športnim izpušnim sistemom za več hrumenja X4 dokazuje, da spada v M Performance družino.

x4-m40i-detroit (8)

M Sport paket z nekaj Ferric Grey elementi ne predstavlja drastičnih sprememb, glavna novost so predvsem 20-palčna style 680 M bicolor platišča, ki so rezervirana posebej za X4 M40i in so po željah kupca na voljo z visoko zmogljivimi pnevmatikami. Na zadnjem delu je odbijač opremljen z novim difuzorjem in izpušnim sistemom s simetričnima črno-kromiranima zaključkoma na obeh straneh, iz katerih Baby X6 spušča presenetljivo dober zvok. Tudi v notranjosti je nekaj manjših sprememb, najbolj v oči pade M usnjen volan ter prestavna ročica, seveda pa so tudi stranski pragovi prejeli okrasna napisa X4 M40i.

Za novi X4 M40i boste v Sloveniji odšteli od 78.500,00 € naprej, bi se odločili zanj?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code