V izbor za najboljši avto leta tradicionalno spadajo le avtomobili, ki v svoji kategoriji predstavljajo presežke. Se nam pa ob novici, da se za izbor najboljšega avtomobila poteguje tudi BMW X4 v segmentu športnih terencev porajajo vprašanja, saj prav v ničemer ne izstopa od konkurentov.

BMW X4 je seveda le en izmed številnih kandidatov, ki se potegujejo za naslov ”SUV avtomobil leta”, priznanega medija Motor TrendBMW X4 je na trg sicer vstopil že nekaj let nazaj, kot drugo, pa ga na samem testu niso preveč dobro ocenili. X4 je sicer zelo zanimiv avtomobil, ki nekako združuje terenske sposobnosti in kupejevsko obliko karoserije. Tako obliko karoserije pri BMW sicer imenujejo SAV- ”Sport Activity Vehicle”. Sicer pa je BMW X4 osnovan na modelu X3, inženirji so le izboljšali podvozje in bolj ”športno” optimizirali vzmetenje, kar pomeni, da naj bi bolje sovpadal z bavarsko značilno dinamiko v vožnji.

BMWBLOG - BMW TEST - BMW X4 xDrive28i - BMW Slovenija - zunanjost (25)

Na žalost, pa se BMW X4 le ne pelje tako dobro kot so nekateri upali, tudi izven urejenih cestišč se ne izkaže. Dober je sicer v vsem a nikjer ne izstopa. Motor Trend je sicer pohvalil presenetljivo prostornost v prtljažniku, ni jim pa bila všeč že omenjena vozna dinamika. Glede na to, da je Motor Trend zelo znan in kredibilen medij na svetovni ravni, ne kljubujemo njihovem mnenju. Sprašujemo se le, zakaj niso raje izbrali nedavno predstavljeno popolnoma novo generacijo modela X3, ki je odličen SUV in bi se napram X4 pred konkurenco zagotovo bolje odrezal.

Sicer pa se za naslov ”SUV avtomobil leta”, ameriškega medija Motor Trend potegujejo še slednji športni terenci, Audi Q5, BUick Encore in Envision, Chevrolet Equinox, Jeep Compas, Maserati Levante, Mazda CX-5, Mercedes-Benz GLC Coupe, Nissan Rouge Sport, Volkswagen Tiguan ter Volvo V90 Cross Country.

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code