V letu 2019 prihaja novi BMW X5, ki bo ponujal čisto nove bencinske agregate, za vas pa smo izbrskali tudi zelo realistične upodobitve G05 generacije BMW X5.

Govorice so bile iz strani zanesljivih virov potrjene, kar pomeni, da novi BMW G05 X5 res prihaja leta 2019, kar je sicer prej kot smo pri bavarcih vajeni, prinesel pa bo tudi kopico skrbno izbranih novosti. Najpomembnejše izmed teh pa ne bodo vizualne, vendar se bodo občutile med samo vožnjo, k čemer bo največ pripomogla nova CLAR arhitektura, na kateri bo novi X5 tudi zgrajen. To pomeni, da bo X5 postal mnogo lažji, kar pomeni manjšo porabo, hkrati pa se bo izboljšala tudi dinamika vozila, saj bo v zavojih zaradi manjše teže, manj centripetalne sile, ki bi avtomobil potiskala navzven. Nova platforma ravno tako pomeni, da si bodo X5, X6 in X7 ravno tako delili veliko sestavnih delov, čeprav naj bi X7 po BMW-jevih besedah, predstavljal velik korak naprej v smislu luksuza in ekskluzive ter tako upravičil mnogo večjo ceno.

Čeprav se vse to sliši odlično, pa smo ravno sedaj izvedeli, da bo novi X5 prejel še povsem nove bencinske agregate, oziroma nova bencinska agregata, če smo natančni, saj naj bi bil motorni izbor v prihodnosti omejen le na dva bencinska agregata, kar je dober pokazatelj, kaj bi se lahko v prihodnosti zgodilo tudi pri drugih modelih. BMW X5 bo na voljo v treh bencinskih različicah z oznako sDrive40i, xDrive40 in xDrive50i. Različici 40i, bo poganjala izpopolnjena verzija B58 3.0 litrskega šestvaljnika, ki bo spremenjen do te mere, da se bo smatral za povsem nov motor in bo po vsej verjetnosti dobil tudi svojo kodo. Velika sprememba bo doletela tudi N63 4.4 litrski V8 pogonski agregat, ki bo ravno tako spremenjen do točke neprepoznavnosti in naj ne bi bil enak motorju v modelu M550i.

bmw-x5-m-spyshots (11)

V Evropi bodo na voljo tudi dizelski agregati, ki pa za razliko od bencinskih motorjev, ne bodo povsem novi. Osnovna xDrive30d različica, bo uporabljala B57 motor z okoli 265 konjskimi močmi, xDrive40d bo imel okoli 320 konjskih moči, medtem ko bo M50d model dobil novi quad-turbo B57S motor s 400 konjskimi močmi. Prihajajočega BMW X5 so ravno tako že večkrat opazili med testiranji, na podlagi vohunskih fotografij pa je talentiran oblikovalec naredil vizualizacijo mogočega izgleda tega modela. Nam bi bil tak všeč, pa vam?

bmw-x5-m-spyshots (15)

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code