BMW je na prestižnem dogodku Amelia Island Concours d’Elegance s seboj pripeljal tudi nekaj zelo unikatnega. Ne ni novi model, vendar pozornosti prejme toliko, kot da bi bil.

Amelia Island Concours d’Elegance na Floridi je med mnogimi lepotci gostil tudi dirkalno pošast v obliki SUV-ja. Ko je BMW v letu 1999 zmagal na Le Mansu, se je podjetje odločilo, da bo v spomin uspehu ustvarilo posebno vozilo – BMW X5 Le Mans.

Pod pokrovom terenec skriva mogočen V12, ki ga je uporabljal tudi dirkalnik na Le Mansu. Motorna enota proizvede kar 710 konjskih moči in 720 Nm maksimalnega navora, do stotice pa potrebuje le 4,7 sekunde z najvišjo hitrostjo več kot 300 km/h; sedaj že 17 let star BMW X5 pa ima motor povezan s 6 stopenjskim ročnim menjalnikom.

e70-x5-le-mans (5)

Notranjost je bila drastično spremenjena s Sabelt športnimi sedeži in pasovi, odstranjene pa so bile tudi nepotrebne komponente potniške kabine, skupaj s karbonskimi dodatki pa je težek mestni terenec izgubil nekaj kilogramov. Za piko na i so bila dodana tudi 20-palčna platišča in športno vzmetenje skupaj z zavornim sistemom.

Vir: BMWblogFotograf: Andrew Murphy

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code