Čeprav še nismo pričakali prenove modela X5, ki naj bi jo sicer kmalu tudi dočakali, je Autocar med testiranjem opazil povsem novo generacijo tega legendarnega športnega terenca različice M.

Bavarci trdo delajo na novi generaciji modela X5, med testiranjem so ga pa ujeli nedolgo nazaj, na najnovejših fotografij pa lahko opazimo, da inženirji pripravljajo tudi X5 M različico. Na ceste naj bi zapeljal leta 2019.

BMWBLOG-x5-m-2019 (2)

BMW X5 M v kamuflaži je bil opazen blizu BMW M centra za testiranje zmogljivejših modelov, ki se nahaja v bližini znamenitega dirkališča  Nurbrugring. Glede na štiri velike zaključke izpušne cevi, velikimi platišči in širokimi platišči, lahko brez dvoma sklepamo, da gre za pravo M zverino. Na sprednjem delu vozila opazimo tudi velike odprtine za zračenje zmogljivega motorja. Po vsej verjetnosti bo pod pokrovom motorja nameščen 4,4-litrski V8 motor z dvema turbinskima polnilnikoma, kar pomeni, da bo enak motor nameščen tudi v najnovejšo generacijo M5 modela. Vse to pomeni, da bo motor razvil več kot 600 ”konjev”, kar se pa v kombinaciji z terensko naravnano karoserijo sliši zelo zanimivo.

BMWBLOG-x5-m-2019 (3)

BMW X5 nove generacije bo uporabljal CLAR platformo kot trenutna serija sedem, kar pomeni, da se bo lahko pohvalil z nižjo maso materialov, ki bodo obenem bolj ”togi”. Za zdaj še ni jasno, če bo X5 deležen Carbon Core arhitekture kot trenutna serija sedem, glede na to, da je serija pet nima. Po vsej verjetnosti bo Carbon Core arhitekturo uporabljal novi X7, ki bo predstavljal vrh ponudbe BMW športnih terencev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code