Kljub temu, da X5 med omenjenimi tremi modeli predstavlja najstarejšo izbiro, še vedno prepriča s številnimi prepričljivimi lastnosti.

BMW športni terenci so v zadnjem času prejeli številno konkurenco. Porsche, Jaguar, Range Rover in celo Audi presenečajo s svojimi naprednimi modeli, BMW pa bo novo generacijo modela X3 na trg poslal v kratkem. Prav tako pričakujemo tudi prihod večjega športnega terenca z imenom X7, a do tega bo še preteklo nekaj časa. BMW X5 je najstarejši model med svojimi tekmeci, šteje že kar 3 leta, saj je na trgu vse od leta 2014. Kako mislite, da se odreže v primerjavi z najnovejšimi tekmeci?

BMWBLOG-bmw-x5-30d-velar-macan (7)

Auto Express je pripravil obsežen sklop preizkusov, kjer so temeljito preizkusili BMW X5 proti modeloma Range Rover Velar in Porsche Macan. Slednji sicer ne spada popolnoma v ta segment, saj je dimenzijsko bolj podoben modelu X3 M40i ali X4 M40i. Prav tako tudi ni tako prestižen kot X5 ali Velar, tudi slednji ni tako velik kot X5, zato primerjava ni najbolj na mestu.

BMWBLOG-bmw-x5-30d-velar-macan (6)

BMW X5 se je znašel na zadnjem, tretjem mestu. X5 različice 30d uporablja 3,0-litrski prisilno polnjeni vrstni šestvaljni dizelski motor, ki se je na testu zelo dobro odrezal, X5 je bil celo najhitrejši med vsemi, kljub temu, da je obenem tudi najtežji. X5 je do 96 kilometrov na uro potreboval 5,9 sekunde, Macan 6,3 sekund, Velar pa 7,2 sekund. Pohvalili so tudi opcijsko M Sport vzmetenje, ki sicer ni tako napredno kot tisto od Macana, prav tako pa tudi ni tako udobno kot od Velarja.

BMWBLOG-bmw-x5-30d-velar-macan (5)

Na drugem mestu se je znašel Range Rover Velar, najnovejši model tega testa. Pohvalili so njegov zunanji izgled, ki ohranja originalne poteze Land Roverja. Tudi znotraj jim je bil všeč s kontrastnim usnjem in napredno grafiko. Velar se serijsko vozi na zračnem vzmetenju, kar pomeni, da je med temi tremi najbolj udoben. Zabaven za vožnjo, sicer ne tako kot Macan, ki se je neupravičeno znašel na prvem mestu. Novinarje je prepričal z odličnim vzmetenjem, dinamično držo in veseljem v vožnji.

Vir: Auto Express

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code