Neverjetna novost prihaja v svet avtomobilizma. Električni motorji bi lahko bili kaj kmalu nameščeni kar neposredno pod platišča vozila.

Tehnološko podjetje Elaphe Propulsion je globoko v razvoju električnih motorjev direktno pod platišči vozila. Tokrat so javnost navdušili z zanimivo kreacijo osnovano na BMW X6 kateri na vse štiri pnevmatike prenaša kar brutalnih 6000 Nm direktnega navora.

Ja, prav ste prebrali, 6000 Nm, ne 600 Nm!

BMW SUV X6 ima namreč pod platišči nameščene štiri elektro motorje, vsak od štirih pa razvije 1500 Nm navora. Z največjo močjo 590 konjskih moči podjetje obljublja, da gre za najmočnejši visokozmogljiv avtomobil na svetu.

Elaphe_Propulsion_Technologies
Elektro motorji skupaj z baterijami dvignejo skupno težo vozila na okrog 2,4 tone. Kljub temu do 100 km/h še vedno pospešuje bliskovito, saj potrebuje manj kot 5 sekund, pri pospeševanju v zavoje pa doseže 1,08 G sile, kar običajno občutimo pri visokozmogljivih športnikih.

Podjetje Elaphe pravi, da bo X6 namenjen nadaljnjemu razvoju in testiranjem, spodbujal pa bo tudi novo tehnologijo, ki bi se kmalu lahko pojavila tudi pri drugih vozilih. Takšen princip delovanja bi namreč lahko uporabljali kompaktni, visoko učinkoviti in športni avtomobili premijskega razreda.

Oglejte si tudi posnetek, ki prikazuje delovanje napredne tehnologije.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code