MANHART Performance si je zadal pomembno nalogo - BMW X7 spremeniti v popolno terensko vozilo. X7 je že v originalu zadovoljiv terenski sopotnik (zahvaljujoč paketu Off-Road) toda nemško tuning podjetje je stopilo stopnjo višje.

Vrhunski luksuzni BMW SAV je bil zasnovan z željo po robustnem vozniškem terencu. Model ima zasluženo nadeto ekstravagantno ime MHX7 650 Dirt Edition 2!

MANHART je za osnovo vzel X7 M50i in iz tega ustvaril edinstveno vozilo, ki vizualno spominja na poveljniški oklepnik enote vojaških specialnih sil. Celotna karoserija velikega športnega terenca je bila ovito v mat črno folijo, za piko na i pa so mu dodali tudi 3D kovice, ki robusten značaj le še dopolnjujejo.

Inženirji podjetja s sedežem v nemškem Wuppertalu so nadgradili standardno zračno vzmetenje X7 M50i in povečali oddaljenost od tal za dodatnih 40 milimetrov. S tem so ustvarili dodaten prostor za prav posebne kombinacije pnevmatik in platišč. Na to črno škatlasto ‘ladjo’ so nameščene pnevmatike Maxxis Bighorn MT-764, ki se ponašajo z velikostjo 305/50 R20. Njih odlikujejo 20-palčna platišča Black Rhino. Tako opremljen MHX7 650 Dirt Edition 2 zlahka kljubuje zelo kamnitem, blatnem ter ostalim vozilom nedostopnem terenu – terenu, ki ga večina modelov BMW X7 ne bo ugledalo.

Zunanjost pa ni edin atribut, katerega so se pri MANHART-u dotaknili. Še bolj razburljivo je dejstvo, da so že tako zmogljivemu vozilu, moč še povečali. Iz 4,4-litrskega V8 biturbo motorja so z novo dovodno (ang. downpipe) cevjo HJS (ki zmanjšuje protitlak), skupaj z izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla in optimizacijo programske opreme, moč iz 530 »konjev« in 750 Nm navora povečali na 650 »konjskih moči« in 920 Nm navora.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code