Pogled v interier prihajajočega športnega terenca kaže na že viden, precej "domač" izgled ...

Medtem ko BMW nadaljuje testiranja s svojim novincem, ki bo razkrit še letos, so na splet zašle nove spy fotografije. A tokrat imamo priložnost pogledati še v potniško kabino. Prototip slednje nas spominja na kabine ostalih novih modelov, kot so npr. BMW X3, BMW serije 5 ter BMW serije 7. Vsekakor velja omeniti mehak, eleganten volan z mnogo stikali, digitalno instrumentalno ploščo, raznolike kontrole na sredinski konzoli, obarvane v črno, ter že dobro znani BMW iDrive infotainment vrtljiv gumb. Postavitev osrednjega zaslona je približno takšna, kar smo pričakovali; lociran na vrhu, v slogu tabličnega računalnika, v spodnji vrsti pa najdemo še lično urejene kontrole za klimatske ter radio nastavitve.

bmw-x7-spy-photo (18)

Hiter pogled na zunanjost nam razkriva, da se prototip kaj pretirano ne razlikuje od tistih, ki smo jih do sedaj že zasledili in tistih, pred-proizvodnih, ki jih je BMW sam pokazal tik pred tem, ko so stekla dela v tovarni Spartanburg v ameriški zvezni državi Južni Karolini. BMW X7 je znatno daljši od BMW X5, s praktično, ravno streho, velikimi sprednjimi “ledvičkami”, pametnimi LED zadnjimi svetili ter izpuhi, oblikovanimi v paralelogram. Le-ti so nameščeni na zadnjem spodnjem delu karoserije. Glede na videno bo produkcijski izdelek zelo podoben Concept X7 iPerformance. Pričakovati je, da bo zasnovan na eni izmed različic CLAR modularne platforme, ki so jo že uporabili pri seriji 7 ter seriji 5. Pogonski sklop bo najverjetneje ponujal tako šest- kot osemvaljne enote s turbopolnilnikom (po možnosti bo šlo za “zrcaljenje” palete motorjev, ki so na voljo pri seriji 7) s hibridnim “plug-in” modelom.

BMW X7 je zasnovan tako, da bo lahko kos ostalim luksuznim modelom, kot sta Mercedes Benz GLS ter Audi Q7. München je obljubil, da bo novi športni terenec najverjetneje luč sveta ugledal v novembru. Takrat naj bi namreč tudi stekla proizvodnja v Spartanburgu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code