Bavarci želijo z modelom X7 konkurirati vozilom Mercedes-Benz GLS in Range Roverju, skušali pa bodo doseči celo Bentley Bentaygo. X7 se bo tako svetu predstavil kot večji brat modela X5.

S tako pomembno vlogo kot jo bo imel X7 si BMW ne more privoščiti narediti slabega oz. povprečnega vozila. Bavarci namreč z njim ciljajo zelo visoko.

Glede na fotografije se nam obeta zelo velik in izstopajoč SUV. Težko je zgrešiti velike dvojne ledvičke, ki bodo najverjetneje uporabljale nov, na glavo obrnjen dizajn, prvič predstavljen na prihajajočem BMW X2 konceptu.

Po besedah fotografa je sprednji odbijač na X7 oblikovan drugače kot na trenutnem X5, saj bodo kupci X7 želeli izstopati iz povprečja ter biti edinstveni in ne predstavljati le večjo različico modela X5. Kar se tiče velikosti je mogoče opaziti ogromna zadnja vrata, sploh v primerjavi v GLS. Kakšna bodo vrata in velikost serijskega vozila bomo izvedeli šele ob uradni predstavitvi.

BMW-X7-Spy (3)

Pod kamuflažnim vzorcem je prisotna raztegnjena različica BMW CLAR platforme, ki je že uporabljena pri novi seriji 7 in 5, prisotna pa bo tudi pri novi generaciji X5 in novi seriji 3. BMW bo namreč platformo CLAR uporabil na vseh modelih od serije 3 naprej. Kar se tiče motorjev bo X7 na voljo tako z dizelskimi kot bencinskimi šest- ter osemvaljnimi agregati, za bolj napredno in ekološko naravnane pa bodo v ponudbo vključili še štirivaljni motor v sodelovanju z električnim.

Po zadnjih informacijah BMW razmišlja tudi o športnem X7 M, ki se bo kosal z rivalom Mercedes-AMG GLS 63.

Potniška kabina bo preskrbljena z najsodobnejšo tehnologijo in dodatki, ki so že prisotni v seriji 7 in 5, torej bo na voljo pol-avtonomna vožnja in vrhunska tehnologija povezljivosti. Informacije navajajo tudi, da bo notranjost na voljo v treh različnih konfiguracijah: petsedežni, sedemsedežni in štirisedežni. Predvsem pri slednji bo prestiž in udobje na najvišji možni ravni.

Proizvodnja bo stekla v BMW tovarni Spartanburg v južni Karolini leta 2018. X7 bo torej na ceste zapeljal leta 2019.

Vir: Carscoop

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code