Če bo le-ta pritrdilen, pa vseeno drži dejstvo, da industrijski model ne bo sledil receptu, po katerem sta bila ustvarjena BMW X4 ter X6.

Medtem ko niti model X7 še ni dočakal svoje industrijske oblike, BMW že analizira možnosti, kako bi v svojo ponudbo športnih terencev dodal še enega. Pravzaprav so se omenjena šušljanja v javnosti pojavila že lanskega novembra, zdaj pa se nove podrobnosti začenjajo širiti vsepovsod po spletu; prav lahko se zgodi, da bo šlo za najdražji BMW model doslej. Viri blizu Bavarske so razkrili, da bo odločitev o zagonu proizvodnje novinca padla še letos. Če bo avtomobil prejel zeleno luč, se bo cestni model v nekaj letih povzpel na vrh segmenta vrhunskih športnih terencev. A najprej mora BMW ugotoviti, ali bi bilo po takem modelu zadostno povpraševanje. Trenutno tako ocenjujejo potencialno zanimanje za športnega terenca, ki bi stopil stopničko višje od X7. Slednji bo, kot že rečeno, predstavljen še letos.

bmw-x8-rendering (2)

Pri BMW X8 bo več kot le preprost primer kupejevske različice prihajajočega X7. Tu naj ne bi šlo za povečan model X6, ampak predvsem za dodano dinamično ter športno vrednost k tipičnemu X modelu. Strešna linija je označena kot “precej lepša kot pri kateremkoli izmed trenutnih BMW križancev”. BMW X8 bo tako imel dovolj prostora za glavo v zadnjem delu potniške kabine, kjer bodo potniki lahko uživali v razkošju in udobju, primerljivima s tistim, kot ga poznamo iz serije 7. Na odgovor, ali bo odobren za proizvodnjo, bo treba torej še počakati, saj je BMW že potrdil načrte za ultra luksuzni štirisedežnik X7 s posameznimib zadnjimi sedeži. Kdove, morda pa je v avtomobilskem kraljestvu še kaj prostora za nove športne križance? Konec koncev, meja ni, sploh če pomislite na dejstvo, da Land Rover ponuja Range Rover Evoque kabriolet, Volkswagen pa bo enako stvar naredil z modelom T-Roc.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code