Bavarsko podjetje uspešno širi svojo floto. Skrivnostni prihod nove serije 8 ter M8 bosta odličen doprinos k že tako pestremu rangu vozil. Nedavna predstavitev malega terenca X2 je samo še povečala raznolikost ponudbe ...

BMW resno razmišlja o velikem ter prestižnem terencu, ki bi nosil oznako X8. Le-ta naj bi bil na voljo s kupejevsko zasnovo; s tem pa bi se lahko primerjal s trenutnimi luksuznimi SUV vozili, kot sta Range Rover Velar ter Audi Q8. “Polno naložen” oz. opremljen pa bi se lahko kosal z npr. Bentley Bentaygo, prihajajočim Lamborghini Urusom ter Rolls-Royce Culinanom.

“Sektor se hitro razvija, zato imamo priložnost”, pravi g. Klaus Fröhlich, vodilna sila BMW razvojnega oddelka. “Prezgodaj je še, da bi govorili o X8, a vendar je bila ena izmed mojih prvih odločitev, ko sem začel delati na proizvodni strategiji, ta, da vzamemo X5 in naredimo X6.” Obljubljeni novinec bi si skelet delil z novim, prihajajočim X7. Le-tega je bilo kot koncept moč videti le nekaj mesecev nazaj v Frankfurtu. Pričakujemo ga lahko v začetku leta 2018. Oba terenca naj bi izdelovali v Spartanburgu v Južni Karolini (ZDA).

World Premiere - 2019 BMW X7 iPerformance  (10)

Zaradi nagnjene strehe bo moral BMW ali raztegniti medosno razdaljo ali pa jo, kar je bolj verjetno, skrajšati. Slednje bo X8 dalo možnost štirih ali petih sedežev v dveh vrstah, kar je bolje kot sedem sedežev v treh vrstah pri X7. Še bolj kot pri X7 se bo BMW osredotočil na prilagoditev kabine z vrhunskimi materiali.

Pod pokrovom vozila bo najverjetneje moč videti enak hibridni pogonski sklop kot pri 740e xDrive iPerformance. 2.0-litrski štirivaljni motor, podprt s turbino, kombiniran z električnim motorjem bo proizvedel 322 konjskih moči, električni domet pa naj bi po zadnjih podatkih dopuščal slabih 23 km vožnje. Kdaj bo prestižni terenec uradno naznanjen, je zaenkrat še skrivnost. Vsekakor pa lahko tovarniško različico novega X7 pričakujemo že kmalu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code