Večja prodaja v 2019, je bavarcem prinesla skupno zmago v prodaji avtomobilov med premium znamkami.

Govorimo o 1,2 odstotni rasti, kar pomeni, da je BMW Group v lanskem letu skupno prodal preko 2,52 milijona vozil, od tega skoraj 146 tisoč elektrificiranih. Večinski delež prodanih vozil seveda predstavljajo vozila znamke BMW, teh pa je bilo v lanskem letu prodanih točno 2.168.516, kar je za samo znamko BMW predstavljalo kar 2 odstotno rast prodaje v primerjavi z letom prej. Od tega so zabeležili nenormalno rast prodaje SUV-ov, ki je znašala kar 21 odstotkov, skupna številka pa se je ustavila le malo pod milijonom.

Rekord so zabeležili tudi v prodaji športnih M avtomobilov, saj je bila ta z neverjetno 33,2 odstotno rastjo, najvišja v celotnem obstoju tega športnega oddelka. Skupno so v M diviziji prodali kar 135,826 avtomobilov, enak trend pa se je nadaljeval tudi pri prodaji luksuznih vozil kot sta serija 7 in serija 8, vključno z znamko Rolls Royce. Tudi luksuzna britanska znamka, ki spada pod okrilje BMW koncerna je svojo prodajo povečala za kar četrtino in tako prodala več avtomobilov kot katerokoli leto poprej.

Ni pa vse tako rožnato za znamko MINI, ki je namesto novih rekordov pridelala 4,1 odstotni upad prodaje. Navkljub močnemu interesu za športne modele z oznako John Cooper Works, so tokrat prodali le 346.639 avtomobilov, v prihodnosti pa vse stavijo na električne in hibridne modele. Več kot 90 tisoč potencialnih strank je namreč že izrazilo interes za nakup prihajajočega električnega Mini-ja, zato ni treba posebej poudarjati, da vanj polagajo vse upe.

S takimi prodajnimi številkami, se je BMW Group zanesljivo uvrstil pred nemško konkurenco. Audi je namreč v 2019 prodal 1,85 milijona vozil, Mercedes Benz pa je upoštevajoč znamko Smart prodal 2,46 milijona vozil, kar je skoraj toliko kot BMW. Vseeno pa je Me rcedes Benz požel najmanjšo rast prodaje v letu 2019, ta je bila namreč zgolj 0,7 odstotna, prodaja smartovih modelov pa je padla za skoraj 10 odstotkov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code