Pokojni računalniški magnat, ustanovitelj podjetja Apple, je človek, ki nam ga ni potrebno posebej predstavljati. Svoje podjetje je popeljal med vodilna podjetja na svetu. Kateri avtomobilski proizvajalec pa bi lahko bil Apple med avtomobil? Presojo prepuščamo pokojnemu Jobsu.

Glede na njegovo odločitev je to vsekakor znamka BMW, saj si je oktobra 2000 kupil prav posebno vozilo; BMW Z8.

BMW Z8 je dvosed z retro izgledom, ki ga je narisal Henrik Fisker, pod zanimivo zunanjo podobo pa se skriva mogočno srce; 4,9-litrski V8, kateri razvije 400 konjskih moči.

steve-jobs-bmw-z8 (25)

BMW je izdelal 5703 takšnih vozil, od tega je bilo 2543 namenjenih za ameriški trg. Ljubitelj nemških avtomobilov in dizajna je svoj primerek naročil v odtenku Titanium Silver skupaj s trdo streho, sedem let pred predstavitvijo prvega iPhona pa se je odločil za vgrajen mobilni telefon znamke Motorola, ki pa naj mu ne bi bil najbolj pri srcu.

Steve Jobs je bil sicer znan po hitrem menjavanju vozil, menjal naj bi jih na nekaj mesecev in si s tem zagotovil anonimnost. BMW Z8 pa daje jasno vedeti, da gre za njegov avtomobil, saj na registrski tablici piše “JOBS Z8”. Avtomobil je prodal leta 2003 sedanjemu lastniku, ki ga je v vmesnem času prodal in ponovno kupil od neznanega izvršnega direktorja tehničnega podjetja.

Z dobrimi 24.000 kilometri na števcu in znano zgodovino lastništva ga bodo decembra letos prodali na dražbi v New Yorku. Pa cena? Le-ta naj bi znašala med 300.000 in 400.000 dolarji. Fotografije dragega dvoseda si oglejte spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code