Bliža se avtomobilski sejem v ZDA, natančneje v mestu Los Angeles, kjer namerava BMW predstaviti ogromno novih in zanimivih avtomobilov.

Na prvi pogled, smo lahko glede na zmeren ‘izkupiček’ novih BMW avtomobilov na letošnjih evropskih avtomobilskih salonih, kar nekoliko jezni, da bodo Američani pobrali večino premier zmogljivih M avtomobilov, stara celina pa je bila bolj deležna najnovejše hibridne ofenzive te bavarske znamke.

Pa vendar si jih bomo vsaj virtualno v fotogalerijah s salona ogledali tudi mi zato si poglejmo kaj vse nam bodo pripravili.

BMW M8 Gran Coupe:

 

Prvi model, ki bo javnosti prvič predstavljen v Los Angelesu je BMW M8 Gran Coupe. Verjetno najlepši BMW zadnjega desetletja, ki ga poganja identičen pogonski agregat kot manjšega BMW M5. To pomeni 4.4 litrski V8 motor s 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora. Za zahtevnejše je na voljo tudi Competition različica, ki moč dvigne na 625 konjskih moči, kar je dovolj za pospešek do stotice v vsega 3.2 sekunde, ter končno hitrost preko 300 kilometrov na uro.

BMW X5 M in X6 M:

Prvič bomo lahko v živo videli tudi tako novega X5 M, kot tudi novega ‘terenskega kupeja’ X6 M. Pogonski sklop je tudi tukaj skoraj identičen kot pri zgoraj omenjenem M8 Gran Coupe, le da zaradi večje teže in predvsem večjega zračnega upora tokrat pospešek do stotice znaša ‘le’ 3,8 sekunde. No ja za taka monstruma je to zagotovo neverjetno hitro, svoje zmogljivosti pa že na daleč upravičita tudi z izjemno agresivnim videzom, predvsem prednjega konca.

BMW serije 2 Gran Coupe:

Še en model v različici Gran Coupe, ki je kot tak na voljo prvič v zgodovini znamke. Tekmuje direktno z Mercedes Benz CLA-jem, kot slednji pa tudi ta uporablja novo arhitekturo, ki je v osnovi, tako kot nova serija 1, gnana na prednji kolesni par. Večino zanima seveda različica M235i xDrive, ki podobno kot BMW M135i xDrive ponuja novi 2.0 litrski štirivaljnik s 306 konjskimi močmi. Na cestah ga pričakujemo že marca prihodnje leto.

BMW M2 CS:

Za konec so verjetno tudi pri BMW prihranili najboljše – model M2 CS, ki velja za najboljši in najbolj ‘uživaški’ BMW M avtomobil zadnjega časa. Odlikujejo ga ekstenzivna raba karbonskih vlaken, ki pomaga znižati maso in center težišča, opcijski karbonsko keramični zavorni sistem in izjemno zmogljiv 3.0 litrski šestvaljnik, ki na zadnji kolesni par prenese kar 450 konjskih moči. Smo omenili, da ga lahko dobite tudi z ročnim menjalnikom?

2019 Los Angeles Auto Show svoja vrata odpre že 22. novembra, zato nas spremljajte, saj vam bomo zagotovo postregli z kakšnimi zanimivimi informacijami in predvsem ekstenzivnimi fotogalerijami.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code