BMW pripravlja morilca Teslinih modelov. Tako so ga imenovali z razlogom saj se bo bohotil z neverjetnimi...

Na dnevih inovacij BMW Group, ki so potekali prejšnji teden, smo že dobili nekaj informacij o eDrive 5 GT, ki bo proizvedel navor čez 1000 Nm in 670 konjskih moči. Koncept ima namen prikazati najnaprednejšo tehnologijo BMW-jevih plug-in hibridov in je osredotočen predvsem na nizko porabo goriva. Seveda pa, kot se spodobi za “Ultimate Driving Machine”, pri BMW ne pozabijo tudi na zmogljivost in adrenalin.

hibrid-serija-5-gt (9)

Variacije takšne tehnologije so skoraj neskončne. Zahvala gre predvsem tehnologiji, ki je zelo dobra alternativa vsem bencinskim motorjem (tudi tistim v BMW M oddelku). V nekaj letih bo doseg baterije le preteklost, vse pa se bo pričelo s serijo 3 in X5 prihodnje leto, ko bo predstavljen 328e in xDrive40e. Lani je bila na frankfurtskem Mednarodnem avtomobilskem salonu Frankfurt International Motor Show (IAA) 2013 predstavljena ta hibridna plug-in tehnologija v modelu vozila ključne blagovne znamke BMW – BMW Concept X5 eDrive. To je bilo tudi prvič, da je bil hibridni plug-in sistem združen s sistemom inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive. Rezultat je vozilo Sports Activity Vehicle, ki združuje športnost z učinkovitostjo porabe goriva, vrhunsko trakcijo in vsestranskost, ter se ponaša s pospeškom od 0 do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah.

x5-edrive-koncept

Med tem ko prikazan 5 GT iz sebe spravi maksimalno moč in navor, je potrebno upoštevati nenormalno težo, ki jo prinese vrstni šestvaljnik, električni motor, štirikolesni pogon in baterije. Vseeno je koncept precej zanimiv, še poseben za prihajajoč divji i8, ki naj bi na ceste ravno s pomočjo predstavljene tehnologije zapeljal leta 2016. Lahko si predstavljamo, da bo uporabljal peresno lahko karoserijo iz aluminija in karbonskih vlaken, pod pokrovom pa bo skrival več moči in navora kot standardni model.

In to ni tako slab način praznovanja stoletnice BMW, se vam ne zdi?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code