Ste pripravljeni na novo čudo tehnologije in oblikovanja? V Las Vegasu se bo v začetku leta odvijal CES 2016 - Consumer Technology Association. Med inovacijami bo tudi novi bavarski koncept.

Vision Car Concept bo osredotočen na nov infotainment sistem – AirTouch. Nov način komunikacije preko zaslona na dotih je povsem nova tehnologija, pri kateri uporabnik izbira opcije brez dejanskega dotikanja zaslona. Kaj to pomeni? Nič več prstnih odtisov na zaslončkih!

Sistem Airtouch prepozna geste, narejene pred zaslonom multimedijskega vmesnika. Seveda ima sistem nekaj podobnosti z novim BMW serije 7 “Gesture Control”, vendar najnovejša tehnologija prinaša novo funkcijo – tridimenzionalne kretnje. AirTouch tako razume ne le premikanje v levo-desno, temveč tudi gibanje roke naprej-nazaj. Nov vmesnik deluje deluje za voznika in sovoznika s pomočjo različnih senzorjev, ki so vgrajeni v armaturno ploščo in nekaj drugih mest.

ces-2016-bmw

Senzorji spremljajo vse premike roke, ki se pojavljajo v območju sredinske konzole in osrednega vzvratnega ogledala. V teoriji se lahko voznik nauči uporabljati nov sistem brez gledanja na zaslon – kar je tudi ena glavnih želja – manj motečih elementov med vožnjo. Za zdaj BMW AirTouch ostaja v konceptni fazi, kar nekaj časa pa bo verjetno trajalo, dokler se bo takšno vozilo znašlo na  traku masovne proizvodne.

[sam id=”19″ codes=”true”]

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code