BMW se očitno kar ne more izviti plazu tožb, sedanja pa tokrat ne izhaja iz škandalov povezanimi z dizelskimi agregati ali samovžigi avtomobilov, temveč se vrti okoli hibridne tehnologije.

Ameriški proizvajalec hibridne tehnologije Paice iz Baltimora, toži podjetje BMW za kršenje njihovega patenta. Glede na obtožnico, ki je bila podana okrožnemu tožilcu v zvezni državi Maryland, Paice prijavlja kršitve pri kar osmih hibridnih modelih, vključno z modeli 330e iPerformance, 530e iPerformance, 750e xDrive iPerformance in celo i8 Roadster.

“Podjetje Paice je s podjetjem BMW delilo zaupne detajle o naši hibridni tehnologiji v dobri veri, da bodo hoteli z nami sodelovati ali celo kupiti naše licence, namesto tega pa je BMW enostavno vzel naše znanje in ga uporabil za lastno korist,” je v izjavi dejal direktor podjetja Paice – Robert Oswald, nemški proizvajalec avtomobilov pa zaenkrat še ni podal izjave.

Paice je v preteklosti že tožil tudi ostale znamke kot so Ford, Toyota, Hyundai in Kia, prav vsi pa so morali ameriškemu podjetju plačati za licenciranje svoje tehnologije. Vseeno gre partnerstvo s podjetjem BMW nazaj že skoraj dve desetletji, kar je mnogo več kot pri ostalih, takrat pa naj bi Paice domnevno naučil BMW kako lahko njihova patentirana tehnologija izboljša porabo, brez negativnega učinka na vozne lastnosti.

“BMW je pokazal velik interes za našo tehnologijo, saj je takrat še veliko vlagal v razvoj dizelskih agregatov in bil tako leta za vodilnimi proizvajalci v hibridni tehniki. Z uporabo Paice-ovih kritičnih znanj so tako s precejšno lahkoto svojemu portfelju dodali tudi hibridne modele, ki so poželi opazen uspeh,” so zapisali v 31 strani dolgi tožbi. Se strinjate z ameriškim podjetjem?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code