Volčji Potok. 6.000 tekačev, družin in ljubiteljev vozil BMW se je zbralo na festivalu teka in zabave – BMW FEST. 

Prvi tovrstni dogodek blagovne znamke BMW je v Arboretum Volčji Potok v čudovitem sončnem vremenu privabil več tisoč glavo množico, ki je doživela užitek v teku, prostočasnih aktivnostih in vozilih BMW.

 

BMWFEST (6)

Dogodek BMW FEST je bil hkrati tudi zaključek letošnjega tekaškega izziva BMW Race to Berlin. Skoraj 1.500 rekreativnih tekačev se je prijavilo na tek in se potegovalo za 8 prijavnin na Berlinski maraton 2015. Prijavnine so si kot zmagovalci v svojih kategorijah pritekli Manca Udovič, Blaž Grad, Jerica Sardoč in Janez Mulej. Kot srečni izžrebanci pa bodo naslednje leto v Berlinu lahko tekli tudi Vida Globočnik, Urška Debeljak, Marjan Stražar in Rajko Stevanović. S spodbudnimi besedami sta tekače, ki so v okviru BMW Race to Berlin tekli na 6 in 12 km, na startu nagovorila Gregor Benčina, predsednik Atletske zveze Slovenije in Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija. Med 102 tekači na poslovnem teku so bili tudi vrhunski športniki Jure KoširKlemen Bauer, Jakov Fak in Maruša Mišmaš. 

BMWFEST (4)

Skoraj 1.500 tekačev je uspešno prečkalo ciljno črto 600 metrov dolgega družinskega teka. Vsi otroci so na cilju prejeli zaslužno nagrado, medaljo. Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Čuki ter Perpetuum Jazzile. Otroci so poleg teka uživali še v številnih dodatnih aktivnostih – preizkusili so se v športnem poligonu, golfu in nogometu, prevozili poligon s kolesi in BMW poganjalci ter se zabavali na napihljivih igralih in ustvarjalnih delavnicah.

BMWFEST (3)

Veliko doživetje za obiskovalce je bil svet vozil BMW, saj so si lahko ogledali kar sedemnajst različnih modelov ter tri najnovejša motorna kolesa. Veliko zanimanja je vzbudilo električno vozilo BMW i3, ki je sicer spremljalo tudi tekače na progi.

BMWFEST (1)

 

Glavna avtomobilska zvezda pa je bil popolnoma novi BMW serije 2 Active Tourer. Številni obiskovalci so se z njim odpeljali na testne vožnje in v polni meri doživeli funkcionalnost ter udobje novega člana v družini vozil BMW, ki na slovenske ceste prihaja 27. septembra. Dva srečneža med vsemi tekači BMW FEST sta udobno, a športno vozilo BMW serije 2 Active Tourer prejela v polletno uporabo.

P90164388

Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija, se je s ponosom ozrl k včerajšnjem dogodku: »Pri BMW smo dogodek BMW FEST organizirali prvič in priznati moram, da je že prva izvedba presegla vsa pričakovanja. Veseli nas, da se je toliko Slovencev odločilo preživeti aktivni dan v družbi znamke BMW.«

 


 

Rezultati teka BMW Race to Berlin:

Moški, 12 km, absolutno:
1. Blaž Grad 37:07
2. Janez Mulej 37:31
3. Matija Rimahazi 37:53
Moški, 6 km, absolutno:
1. Jože Polčnik 20:57
2. Janez Golja 21:11
3. Miha Jan 21:23
Ženske, 12 km, absolutno:
1. Jerica Sardoč 46:23
2. Nataša Aljančič 47:50
3. Jana Zevnik 48:11
Ženske, 6 km, absolutno:
1. Ines Iskra 21:31
2. Eva Kavka 24:36
3. Patricija Lazar 25:38
Poslovni štafetni tek (6 x 3 km):
1. Abc Maziva (D. Lenart, N. Kršinar, M. Mišmaš, L. Oblak, P. Dokl, J. Fak) 49:59
2. Jelovica (S. Orehek, M. Božič, J. Jazbec, J. Leskovar, K. Bauer) 57:54
3. Kolektor Group (T. Vindal, F. Florjančič, B. Črv, J. Ogrič, B. Frelih, B.  Hočevar) 1;00:31

 

BMWFEST (5)

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code