Pred nekaj dnevi je BMW v Los Angelesu razkril primerek BMW Motorrad VISION NEXT 100 in s tem udarno otvoril razstavo "Iconic Impulses. The BMW Group Future Experience", kjer so predstavili svoj pogled na prihodnost na področju motociklizma.

BMW Motorrad VISION NEXT 100 sledi projektu BMW VISION NEXT 100, ki je bil razkrit 7. marca na proslavi v Münchnu skupaj z MINI VISION NEXT 100 in Rolls-Royce VISION NEXT 100. Sedaj je priložnost dobil motociklističen oddelek, ki je predstavil svojo vizijo premium futurističnega motocikla za prihodnje desetletje. BMW Group želi efektivno prispevati k napredek socialnih izzivov, ki nas čakajo.

BMW Group je zato s svojimi štirimi vozili Vision Vehicles postavil vprašanja na katera želijo prejeti odgovore. Prav vsako vozilo je izdelala druga skupina strokovnjakov, prav vsa pa želijo prikazati vizijo transporta prihodnosti in hkrati vpeljevati vrednote znamke. Vsa vozila so avtonomna in brez emisij, ponujajo pa storitve povezljivosti in mobilnosti. Premium rešitve podjetja BMW Group bodo popolnoma enostavne, stalno na razpolago, trajnostne in prilagojene uporabnikovim individualnim potrebam.

“Naša dolgoročna poslovna strategija, Number ONE > NEXT, se trdno osredotoča na stranko in izkušnje trajnostne mobilnosti. Našim strankam želimo ponuditi vrhunsko čustvene izdelke in inovativne storitve – danes in v prihodnosti,” je dejal predsednik uprave BMW AG, Harald Krüger, ko je začel novinarsko konferenco 11. oktobra v Los Angelesu.

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-07

BMW VISION NEXT 100: “Ultimativni voznik”

Za BMW Motorrad VISION NEXT 100 je podjetje izbralo zelo močen in zanimiv dizajn. V središču je seveda za BMW tipično zadovoljstvo v vožnji, temu sledi filozofija svetovne povezljivosti, kjer je vsaka potrebna informacija na voljo lastniku/vozniku, upravlja pa se le z blazinicami prstov. Lastniki BMW motociklov bodo seveda želeli sami upravljati svoje vozilo, pri tem pa mu bodo asistirali neprestana povezljivost, digitalna inteligenca in napredna tehnologija. Napredna tehnologija pa je zmožna storiti še več: voznika bo namreč spremenila v ultimativnega voznika. Istočasno bo BMW VISION NEXT 100 ponujal aktivno upravljanje vozila in takrat bo voznik lahko brezskrbno užival v brezdelju in opazovanju okolice.

bmw-motorrad-vision-next-100-concept-01

BMW Group se je odločil, da novost BMW Motorrad VISION NEXT 100 predstavi v ZDA. Ameriški trg je eden največjih za BMW motocikle in tisti, kjer BMW Group namerava še naprej razvijati svoj posel. Kot pionir na področju trajnostne mobilnosti je Kalifornija ravno pravšnji kraj za predstavitev četrtega vozila prihodnosti Vision Vehicle, ki je interpretacija motociklistične mobilnosti prihodnosti.

Oglejte si celotno galerijo novosti BMW Motorrad VISION NEXT 100.

Vir: BMW AG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code