Iz leta v leto se ponudba BMW vozil širi kot se širijo vse druge konkurenčne znamke. A pri bavarskem podjetju bi se slednje lahko spremenilo. BMW naj bi namreč odstranil določene modele, ki niso prodajne uspešnice in izpopolnil že obstoječe modele.

Če pogledate uradno stran BMW Slovenija in preštejete vse modele, ki jih trenutno ponujajo se boste nevarno približali številki 50. Na razpolago je skoraj 50 vozil med katere štejemo iPerformance, MPerformance, BMW M in BMW i modele ter različne karoserijske izvedenke (Coupe, Gran Coupe, Cabrio, Gran Turismo…). Če gledamo po serijah je sedem BMW serij, pet X serij in dve i seriji. V ponudbo pa prihaja še mali križanec BMW X2, s časoma pa tudi dvosed Z5.

V Intervjuju za Automotive News je Ian Robertson, vodja svetovne prodaje in marketinga dejal: “BMW trg postaja precej poln. Ni več veliko konceptov povsem novih vozil. Menim, da se bližamo trenutku, ko bomo morali nekaj odstraniti iz ponudbe – postalo je preveč zakomplicirano in prenasičeno. Na trgu so še vedno produkti, ki se niso prodajali dobro in svojih rezultatov skozi leta niso popravili.”

bmw-reduces-models (8)

Za ameriški trg je rešitev opustitev karavanskih različic, prav karavani pa se množično prodajajo v Evropi. V ZDA bodo tako z novo generacijo serije 3 prenehali s prodajo karavanskih izvedenk. Kaj je torej potrebno narediti v Evropi in kaj drugod po svetu?

“Področja na katerih si trg ni opomogel so dvosedi in kabrioleti in prav pri teh tipih vozil proizvajalci podaljšujejo življenjsko dobo vozila ali pa pričnejo s sodelovanjem z drugimi partnerji.” Lep primer je vsekakor sodelovanje znamk BMW in Toyota, sad sodelovanja pa bo BMW Z5 na strani Bavarcev in Toyota Supra pri Japoncih.

Bo BMW zmanjšal število različnih karoserijskih izvedenk? “Rekel bi, da jih bomo izpopolnili,” pravi Robertson.

Poleg omenjenega BMW Z5, ki bo nastal v sodelovanju s Toyoto in bo nadomestil dvoseda Z4 smo videli, da se poslavljata Mini Roadster in Coupe. A kljub zmanjševanju vemo, da bo BMW širil svoje modele tudi na velike modele kot so luksuzna serija 8, katera bo na voljo tudi kot kabriolet.

Kakšne bodo širitve in kakšno odpravljanje modelov pa bomo videli s časom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code