Zadnje čase je BMW zelo veliko časa in energije namenil iskanju novih oblik vozil ter novih naprednih tehnologij; vse od Gran Tourerja in Gran Coupeja pa do drugih zanimivih modelov.

Zaenkrat pa BMW med vsemi svojimi raznolikimi modeli še ni izdelal nizkega terenca kot Audi s svojimi vozili Allroad in Mercedes-Benz z vozili All Terrain.

Edina logična izbira modela je seveda nove BMW serija 5. Poslovni atlet, kot ga imenuje BMW v karavanski različici ponuja ogromno prostora, ponuja veliko različnih motorjev, dodatno pa bi lahko Bavarci zanj ponudili tudi bolj terensko zasnovo.

Ko pride do nenavadnih stvaritelj je BMW sicer med vodilnimi, pa vendar ga na tem področju prekašata oba nemška rivala. Audi naprimer svoj Allroad model osnovan na Audi A6 ponuja že od leta 1999, kar je skoraj 20 let.

bmw-5-series-cross-touring-rendering

BMW se najverjetneje za to karoserijsko različico ni odločil zaradi predvidenih nizkih prodajnih številk, saj je pri podjetjih v ospredju vedno tudi dobiček, ki ga bo vozilo s seboj prineslo. V teh vodah očitno niso zaznali potenciala in velikega dobička, zato se za takšen avtomobil nihče ni posebej boril.

Na prvi pogled se zdi, da je kreacija takega vozila povsem enostavna. Le za nekaj centimetrov dvignemo podvozje, zamenjamo odbijače, dodamo plastične črne obrobe ter kot del serijske opreme dodamo štirikolesni pogon xDrive. Kljub temu najverjetneje ni tako zelo preprosto, saj mora ostajati dinamika v vožnji, prednost pa je, da vozila ni potrebno izdelati povsem iz ničesar.

Že dobro znani računalniški oblikovalec X-Tomi Design ni zapravljal časa in je takoj upodobil kako bi izgledal BMW G31 serije 5 Touring v tako imenovani Cross Touring različici. To bi bila vsekakor alternativa vozilom SUV, saj je dovolj odmaknjen od tal, ohranja prostornost, vozne lastnosti pa so boljše kot pri visokih vozilih. Lahko od znamke BMW kdaj pričakujemo takšen avtomobil? Zaenkrat žal še nič ne kaže v to smer…

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code