Že res, da je bil BMW serije 3 GT prenovljen lansko poletje, a z naslednjo generacijo naj bi bavarski proizvajalec iz svoje ponudbe premium kompaktnih vozil umaknil izvedenko Gran Turismo.

Zaenkrat še ni uradno, a po poročanju BMWBlog naj bi Bavarci ukinili različico GT. To naj bi se zgodilo z uvedbo nove generacije serije 3.

Po njihovih besedah naj ne bi bilo smisla v dveh razmeroma podobnih avtomobilih kot sta serija 3 Gran Turismo in serija 4 Gran Coupe. Kljub temu, da je serija 3 GT bolj prostoren in praktičen pa mogoče točke zgubi pri izgledu. Se je pa izgled tega oblikovno posebnega vozila za razliko od modela pred prenovo močno izboljšal. Serijo 3 GT bo tako nadomestil že znani BMW serije 4 Gran Coupe, ki poskrbi za nekoliko boljšo prostornost ter elegantne kupejevske linije.

Naslednik trenutne serije 3 F30 bo predstavljen v prihodnjem letu pod kodnim imenom G20. Prejel bo drugačen dizajn z nekoliko bolj “izklesano” postavo, sicer pa bo ohranil podobno obliko karoserije, podaljšalo se bo le njegovo podvozje in sicer za 70 milimetrov. Podobna prihodnost se obeta za serijo 4, ki bo predstavljena kakšno leto po razkritju nove serije 3.

Tudi serija 3 bo izgubila na teži po zaslugi uporabe lahkih materialov in že znane platforme CLAR. Sploh zmogljivejši modeli bodo tako postali še bolj zabavni.

Pričakujemo lahko velik nabor različnih motorjev, vključno z električnim. Ja, BMW se bo podal v boj s Teslinim modelom 3 in jim skušal pokazati kater model s številko 3 je zmagovalec. Novo serijo 3 bi lahko najprej videli marca prihodnje leto na avto salonu v Ženevi. Jeseni bi lahko na salonu v Frankfurtu že občudovali legendo z oznako M3 na zadku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code