Že nekaj je bilo namigovanj, da se približuje izdelava zelo posebnega avtomobila. BMW naj bi namreč načrtoval hibridnega superšportnika, več si lahko preberete TUKAJ. Nazadnje se je govorilo tudi o BMW i8S izvedbi, s kodnim imenom M100. Osnovana bi bila seveda na trenutnem BMW i8, pridobila pa bi še nekaj športnih lastnosti in oblikovanja. Na letošnjem […]

Že nekaj je bilo namigovanj, da se približuje izdelava zelo posebnega avtomobila. BMW naj bi namreč načrtoval hibridnega superšportnika, več si lahko preberete TUKAJ. Nazadnje se je govorilo tudi o BMW i8S izvedbi, s kodnim imenom M100. Osnovana bi bila seveda na trenutnem BMW i8, pridobila pa bi še nekaj športnih lastnosti in oblikovanja.

bmw-i-in-m (1)

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ki je potekal pretekli teden, je direktor BMW M Performance oddelka, Carsten Pries povedal, da podjetje razmišlja o združevanju moči i8 tehnologije in M vozil. Proizvedli naj ne bi močnejšega i8, temveč M avtomobil, ki bi uporabljal hibridno tehnologijo. “Sprva se bo moral i oddelek ustaliti. Vozila i oddelka so zelo velika novost na trgu in kupci potrebujejo nekaj časa, da razumejo njihovo filozofijo in naše načrte za prihodnost. Potem pa bomo razmišljali o nečem takšnem”, je povedal Pries.

bmw-i-in-m (2)

Takšna namigovanja se vam morda ne zdijo preveč oprijemljiva, če pa pogledamo, da so pri BMW nedavno še popolnoma zanikali takšne govorice, stvari postanejo nekoliko bolj možne. Njihov odziv se počasi, vendar vztrajno spreminja, dopuščajo nam upanje. Večina pritožb pri najnovejših modelih je bila skoncentrirana na uporabo turbopolnilnikov in prevelike teže. Kot vsi vemo, M5 in M6 s svojima dvema tonama ne spadata med najlažja vozila na svetu, turbo ideologija in pospeševanje pri njegovi uporabi pa ne gre vsakomur na roko. S hibridnim pogonskim sklopom bi slednji problem nedvomno rešili, obenem pa bi zaradi uporabe karbonsko ojačane plastike imeli tudi lažje avtomobile. S tem bi povrnili nekatere značilnosti starejših M modelov. Upamo lahko le, da govorice ne vodijo v slepo ulico, temveč v proizvodnjo novega izjemnega modela, ki bi ga lahko predstavili ob stoletnici obstoja, leta 2016.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code