BMW se s svojimi koncepti rad vrne v zgodovino in obudi katerega izmed svojih najboljših modelov. Leta 2008 so pokazali M1 Hommage, leta 2011 328 Hommage, leta 2015 3.0 CSL Hommage in lani 2002 Hommage. Porajalo pa se je vprašanje kateri je naslednji?

Tudi sami ne vemo kaj nas čaka v prihodnosti, a glede na računalniške upodobitve bi zelo verjetno lahko sledil BMW 320i Turbo. Upodobitve so delo Monhola Oumarja, francoskega računalniškega dizajnerja, ki je upodobil že mnoge zanimive avtomobile. Verjetno bi za svoj zadnji projekt težko izbral boljšo osnovo.

bmw-320i-turbo-hommage-rendering (33)

320i Turbo je bil avtomobil, ki ga je BMW uporabljal na dirkah DTM, evropskem tekmovanju ter svetovnem dirkaškem tekmovanju v sedemdesetih letih. Bil je naslednik modela 3.0 CSL, izdelan pa je bil tako da je ustrezal pravilom FIA skupine 5. Osnovan je bil na modelu E21 – prvi generaciji serije 3, pod pokrovom pa je nosil 2,0-litrski turbo štirivaljni motor iz dirkalnika BMW Formula 2, kateri je razvil 300 konjskih moči. V rokah legendarne ekipe BMW Junior Team je zmagal na prvi tekmi ter nizal še mnoge uspehe. Vozniki so sčasoma prešli v dirke Formule 1.

Z le 28 narejenimi primerki, športnim značajem in izgledom ter privlačnim paketom aerodinamike je 320i Turbo prava izbira za obuditev v sklopu koncepta Hommage. A tudi če ga proizvajalec ne bo obudil ostajajo v njegov spomin te zanimive računalniške upodobitve.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code