Težko pričakovana nova generacija BMW serije 5 bo kmalu razkrita - praviloma v poznem poletju, svetovno premiero pa bo doživela na pariškem avtomobilskem salonu v jeseni.

Serija 5 s kodnim imenom G30, bo letos pozno poleti prvič razprla svoja krila in se v vsej svoji veličini prikazala javnosti. Športna limuzina je po mnogih testiranjih in prevoženih krogih na Nürburgringu razkrila že kar nekaj vizualnih sprememb, ki pa so zaenkrat še zakrite s kamuflažnim vzorcem. Da bi si lažje predstavljali, kako bo izgledala “slečena” petica, jo je ekipa Carscoops računalniško upodobila.

Kar se tiče tehnologije, bo G30 veliko lastnosti povzela po svojemu večjemu bratu G11 serije 7, prav tako bosta uporabljala isto CLAR platfromo, s pomočjo katere bo tako kot je sedmica, tudi serija 5 odvrgla nekaj deset kilogramov teže. Sprednji je preoblikovan z večjimi zračnimi režami ter večjimi ledvičkami, opcijsko pa bodo na voljo tudi laserski žarometi.  Karoserijske različice ostajajo iste: sprva bo serija 5 predstavljena kot limuzina, kmalu za tem še kot Touring in Gran Turismo, za konec pa bomo prejeli še F90 M5, ki bo prvič v zgodovini BMW M oddelka na voljo s štirikolesnim pogonom.

carscoops-5-series

Vir: Carscoops.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code