Trenutno je v pripravi nova generacija BMW serije 7, katero vsi oboževalci nestrpno pričakujejo.

Glavni tekmec serije 7, Mercedes-Benz razreda S, ni le povsem nov, ampak je tudi nadvse izvrsten. Še več, ima celo povsem električno različico, poimenovano EQS. Torej bo nova sedmica impresiven inženirski izdelek, če bo hotela prehiteti novo stuttgartsko luksuzno limuzino.

Na razpolago imamo nekaj novih upodobitev, ki kažejo, kako bi lahko izgledala naslednja generacija sedmice. Te resda kažejo le zadnji del avtomobila, vendar dajejo predstavo o tem, kako bi lahko izgledale zadnje luči in izpušne konice. Še vedno se ohranja standardna oblika serije 7, vendar hkrati izraža vitkejše zadnje luči, ki na prvi pogled spominjajo na prihajajočega električnega BMW iX. Trapezoidne izpušne konice pa so še ena »brca v temo«, saj celoten izgled avtomobila slabo dopolnjujejo in mi delujejo nekoliko ceneno.

Sodeč po aktualnih fotografijah so te upodobitve videti presenetljivo natančne. Izpušne konice so vsaj podobni tistim, ki jih vidimo na vohunskih fotografijah nove serije 7. Vidimo lahko tudi zadnje luči, ki so videti nejasno oblikovane kot te v upodobitvah.

Naslednja generacija bavarske serije 7 bo ob predstavitvi morala v segment luksuznih limuzin pripeljati svežino ter eleganten nov dizajn, skupaj z močno nadgrajeno notranjostjo in tehnologijo, ali pa nikoli ne bo konkurirala novemu razredu S. Aktualna sedmica je bila »za časom« od trenutka, ko je prvič nastopila, zato bo morala nova generacija – če želi biti relevantna v segmentu – stopiti velik korak naprej.

Na srečo ima BMW v načrtu tudi povsem električno različico BMW i7, ki naj bi konkurirala novemu Mercedes-Benz EQS. Glede na to, da so veliki električni avtomobili velikega dosega prihodnost luksuznega segmenta, je dobro, da se BMW v tekmo vključi zgodaj. Slišali smo, da bo i7 imel podobno zmogljivost kot stuttgartski EQS, vendar še ni znanih konkretnejših informacij.

Vir: bmw43_

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code