BMW je približno leto nazaj svojo najmanjšo serijo odpeljal na Facelift, zato bo še minilo nekaj časa, preden ustvari popolnoma novo generacijo. Pričakujemo lahko, da bo nova BMW serija 1 na ceste zapeljala šele konec leta 2017, vseeno pa majhnež že buri duhove ljudi z veliko domišljije.

Tako je ekipa pri naših italijanskih sosedih že ustvarjala upodobitev, kako naj bi izgledala kombilimzina nove generacije BMW serije 1. Predlagana oblika je bolj izpopolnjena od trenutne enke in prikazuje bolj razvito petvratno različico z oblikovalskimi značilnostmi njenih, sprednje gnanih bratov, BMW serije 2 Active Tourer in Gran Tourer. Kot že samo oblikovanje narekuje, bo nova enka s seboj prinesla kar nekaj novosti, tudi pod svojo preobleko. UKL platforma je neizogibna, kar pomeni pogon na sprednjem kolesnem paru z opcijo modelnih različic xDrive.

bmw-serija-1-ukl (4)

Omeniti je potrebno, da nova generacija kombilimuzinske serije 1 ne bo prva s sprednjim pogonom, pred njo bo namreč UKL platformo uporabljala limuzina serije 1, ki pa verjetno ne bo na voljo po vsem svetu – glavni trg je namreč Kitajska. Vseeno bi BMW s takšnim modelom končno lahko konkuriral Mercedesovemu CLA in Audijevi A3 limuzini, kakšna bo končna odločitev pa vedo le oni.

bmw-serija-1-ukl (5)

S tehničnega vidika, pa ne bi smelo biti večjih presenečenj, saj je družina motorjev BMW Group že dobro definirala možnosti za UKL družino z enotami tri- in štirivaljnikov z 1,5 in 2 litrov prostornine . Novi BMW serije 1 “hatchback” lahko realno pričakujemo v letu 2018, po trivratni in petvratni različici pa obstaja možnost, da mu bo sledil tudi karavan in športna različica v Coupe in Cabrio obliki.

Vir: OmniAuto

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code