Že nekaj časa se govori, da bo BMW s svojo serijo vozila skušal konkurirati Porschu 911, vendar v Münchnu te govorice vedno zanikajo. Tokrat pa se zdi, da se je BMW le odločil, da naredi korak naprej. Je to res ali le naše ugibanje?

Ni skrivnost, da se nam nevzdržno približuje novi športni, bavarski kupe. Poraja pa se vprašanje, če testni primerek, ki so ga ujele kamere resnično predstavlja kupejevsko serijo 6 ali pa morda pri BMW uresničujejo preporod legendarne serije 8.

Če testnik nadomešča serijo 6 velja za konkurenco Porschu 911. Od zdajšnje serije 6 se sicer loči po širši in nižji zasnovi, strešna linija pa je športno hitreje spuščajoča. V primeru, da je viden testni avtomobil bodoča serija 8 pa bo ta neposredni konkurent Mercedes-Benz razredu S Coupe, serija 6 pa bo tako dobila manjšo in še bolj atletsko postavo.

bmw-6-series-8-series (3)

Seveda pa je v prihodu tudi novi BMW Z5, ki je nastal v sodelovanju s Toyoto in iz katerega sodelovanja bo nastala tudi nova Supra. Serija 6 se mora tako primerno uvrstiti med serijo 8 in majhnim ter športnim Z5.

Po ugibanjih je avtomobil na fotografijah nova serija 8, serija 6 pa bo osnovana na manjši karoseriji ter bo ponujala tudi različico Gran Coupe. Za podrobnejše informacije bo potrebno še nekoliko potrpeti in počakati.

Vir: Motor1

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code