Ob bok se en drugemu tokrat postavita dva zelo posebna modela: M5 omejene izdaje ob tridesetletnici bavarske luksuzne limuzine se pomeri proti Mercedesovemu manekenu - AMG GT S.

Ne glede na to ali ste totalni bavarski zagrizenec ali ne je treba priznati, da je Mercedes-Benz s svojimi novejšimi avtomobili stopil korak dlje – predvsem glede oblikovanja. MB AMG GT S sicer ne spada v isti razred kot BMW F10 M5, kateremu direktna konkurenca sta bolj E63 AMG in Audijev RS6, je primerjava vseeno zanimiva. To pa zato, ker so vozila z leti tako napredovala, da tudi težje limuzine premorejo takšno moč in hitrost, ki je bila včasih rezervirana le za lažje roadsterje in coupeje.

m5-30jahre-amg-gt-s

[sam id=”14″ codes=”true”]

Primerjava pospeškov med dvema različnima športnikoma predstavlja BMW-jev 30 Jahre special edition, ki se je v zadnjem letu prodajal za vrtoglave številke. 600 konjskih moči, edinstven izgled in 3,9-sekunde do stotice so lastnosti, ki vozilo naredijo izjemno unikatno.

AMG GT S pa je popolnoma drugačen avtomobil – dva sedeža v potniški kabini, 4,0-litrski V8 s 510 konjskimi močmi, 300 kilogrami manj in 0,2 sekunde hitrejšim časom od srebrnega M5 so lastnosti, ki ga bodo morda ponesle do zmage… ali pač ne?

Imenitno primerjavo si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code