BMW F90 M5 je že v standardni različici več kot odličen avtomobil, ki prepriča celo najbolj zahtevne. Nemški predelovalec Manhart Performance pa je pripravil še večjo zver, pravo bavarsko poslastico! Imenuje se MH5 700!

Kot običajno je avtomobil prejel občutno nadgradnjo moči in ogromno karbonskih delov. MH5 700 poganja 4,4-liter Biturbo V8, ki ga že poznamo iz mnogih BMW M modelov. MANHART je dodal svoj ECU z imenom MHtronik. Rezultat za katerega poskrbi ta mala škatlica je neverjeten. Končna moč vozila je po uradnih podatkih Manharta 723 konjskih moči in 870 Nm navora.

BMW F90 M5 v osnovi ne velja za prav tih avtomobil, kar razvije MH5 700 s pomočjo karbonskih zaključkov izpuha pa je povsem nova stopnja. Glasen je tako vžig motorja kot tudi pospeševanje. Seveda le s pritiskom na gumb vozilo spremenite v povsem umirjenega in pohlevnega. Za izvrsten zvok je zaslužen Manhartov izpušni sistem iz nerjavečega jekla.

Za bolj dinamičen izgled MH5 700 skrbi novo vzmetenje podjetja KW, ki vozilo zniža za 20 mm; dovolj, da je opazna razlika. S tem MH5 pridobi boljšo vodljivost in odzivnost. F90 M5 je seveda teže avtomobil, ki dobro skriva svojo težo.

MH5 sedi na aluminijastih 21-palčnih platiščih MANHART Concave One v odtenku Silk-Matte Black, kar sovpada s temno barvo karoserije. Da pa vozilo ni vizualno dolgočasno, poskrbijo zlate črte, ki poudarjajo linije vozila. Manhart pa je dodal tudi paket karbonskih dodatkov. Spredaj je nameščen podaljšek spojlerja z zanimivimi zavihki na robovih. Na zadku pa je prisoten difuzor, popolnoma izdelan iz karbona, zaradi izredno agresivnih linij pa zares poudari zadnji del vozila in nase lovi poglede.

Na prtljažnih vratih lahko opazimo še majhen spojler. Seveda je tudi ta iz karbona. Kdor pozna podjetje Manhart se bo verjetno spraševal kjer je prepoznaven pokrov motorja. Podjetje pravi, da je omenjeni element še v razvojni fazi. Seveda bo v stilu BMW M4 GTS ter v celoti izdelan iz karbona. Spremembe notranjosti so komaj opazne. Nove so talne obloge ter logotip na volanskem obroču. Podjetje pa sicer še vedno dela tudi na ostalih dodatkih za potniško kabino.

Bodimo iskreni, MH5 700 je pravi spogledljivec. Tako izgleda M5 z nekoliko več karakterja. Je hitrejši, glasnejši in lepši. MH5 združuje udobje M5 in zmogljivost pravih superšportnikov. Odlična izbira za vse, ki si želijo en avtomobil za vse priložnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code